Kredi Kartı için Yeni Kurallar Nelerdir

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Kredi kartı kullanan milyonlarca kişinin her geçen gün yanlış kullanım ve borç ödeyememe nedeniyle çektiği sıkıntılardan dolayı kredi kartı alma ve limit kuralları değiştirildi. Özellikle son zamanlarda kredi kartı borçları olan kişilerin sayısında artış gerçekleşmiş ve intiharların bir çoğu kredi kartı borçlarını ödeyemediği için gerçekleşmeye devam ediyordu. Kredi kartı zor zamanlarda kullanılan bir araç olması gerekirken, malesef düşüncesizce kullanıldığında borçlar için ödenemedik bir hal alabiliyor. Bu nedenle kredi kartı için yeni düzenlenen kurallar geçerli olacak ve artık limitler sınırlandırılacak.
Kredi Kartı için Yeni Kurallar Nelerdir?
Yeni kredi kartı alacak olanlar için maaşlarının yada gelirlerinin 2 katını aşmayacak kadar limit verilecek. Eski kredi kartı sahiplerinin limitleri ise maaşlarının 4 katını aşamayacak. Bu demek oluyor ki 1.000 TL geliri olan bir kişi en fazla 2 bin TL lik bir kredi kartı alabilir ve eski kredi kartı sahibi ise en fazla 4 bin TL kredi kartı limitine sahip olacaktır. Eğer bir kişi gelir beyan edemiyorsa, en fazla 1.000 TL lik kredi kartına sahip olabilecek. Bir kredi kartına ait borç 3 ay üst süte ödenememesi durumunda kredi kartı kapatılacak. Daha önceden 3 ay borcunu ödemeyen kişi sadece nakit çekimleri engelleniyordu. Ancak, artık 3 ay boyunca üst üste en azından asgari oranı ödeyemeyen kredi kartı sahiplerinin kartları bloke edilecek.
kredi-karti-icin-yeni-kurallar
Kredi Kartı Asgari Oranları Artıyor
Kredi kartı sahiplerinin ödemesi gereken asgari oranlarda değişecek. Artık her banka en az yüzde 25 oranında asgari tutar istemek zorunda. Bir kredi kartına o ay için 1.000 TL borcu olan kişi asgari oran olan yüzde 25 yai borcun 250 TL sini ödemek zorunda kalacak. 3 ay üst üste asgari oran yatırılmaması durumunda kredi kartı kapatılacak. Yürürlüğe giren yeni kurallar kredi kartına çok fazla yüklenen vatandaşların adeta önünü kesecek. Bu sayede aşırı borcu olan ve kredi kartı borçlarını ödeyemen kişi sayısının azalması planlanıyor.
Kredi Kartı Kullanımı Arttı
Son dönemde kredi kartı ve tüketici kredisi kullanan kişi sayısında büyük artıl görüldü. Bunun üzerine borçlanmanın bu kadar arttığı bir dönemde kredi kartı için bazı önlemler alınması gerekiyordu. Ekonomi yönetimi bu konuda kredi kartı için yeni kurallar düzenleyerek kredi kartı limitlerini ve ödenmesi asgari oranları değiştirdi. Artık kredi kartı almak daha zor, kredi kartı limiti arttırmak ve asgari oranlar değişti. Artık kredi kartı limiti sadece eski kredi kartı kullananlar için yüksek olabilecek. Yeni kredi kartı alacak sadece gelirlerinin 2 katına kadar limiti olan kredi kartı alabilecek.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ