Kredi Notumuz Dahada Düşebilir

   2026 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poors Türkiye’nin kredi notu hakkındaki kararını açıkladı.Uluslararası kuruluş, Türkiye’nin kredi notunu B+’dan B’ye düşürdü. Standard & Poors yaptığı açıklamada “Lira’daki değer kaybının sürmesinin kamu borcu dolarizasyonunun artması ve hatırı sayılır hazine garantileri göz önünde bulundurulduğunda, Türkiye’nin finansal istikrarı ve kamu maliyesi üzerinde olumsuz sonuçları olacaktır” ifadesi kullandı.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poors Türkiye’nin kredi notunu güncelledi. S&P, Türkiye’nin kredi notunu B+’dan B’ye düşürdü.

KREDİ NOTU GÖRÜNÜMÜNÜ “DURAĞAN” OLARAK DEĞİŞTİRDİ

New York merkezli kuruluş, Türkiye’nin notunu B+’dan B’ye indirdi. S&P bu kararına gerekçe olarak Türkiye’nin aşırı gevşek para politikasına yönelik endişeleri gösterdi. S&P böylece Türkiye’yi Moğolistan ve Mısır ile eşit düzeye çekti. Kuruluş, Türkiye’nin “negatif” olan kredi notu görünümünü ise “durağan” seviyesine çıkardı.

“TÜRKİYE BÜYÜMEYE ÖNCELİK VERİYOR”

Bloomberg haberine göre, S&P’nin New York’ta piyasaların kapanmasının ardından yayımladığı açıklamada, “Türk politika yapıcılar, 2023’teki parlamento ve cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi finansal ve parasal istikrar yerine büyümüye öncelik veriyor” denildi.S&P, ekonomik büyümeyi teşvik etmek için faizlerin düşük tutulmasına yönelik mali ve parasal düzenlemelerin, “tasarruf aracı olarak TL’ye olan güveni daha da azaltma riski doğurduğunu” belirtti.

MOODY’S VE FİTCH DE NOT DÜŞÜRMÜŞTÜ

Açıklamada, “Lira’daki değer kaybının sürmesinin de kamu borcu dolarizasyonunun artması ve hatırı sayılır Hazine garantileri göz önünde bulundurulduğunda, Türkiye’nin finansal istikrarı ve kamu maliyesi üzerinde olumsuz sonuçları olacaktır” ifadesi kullanıldı. Uluslararası derecelendirme kuruluşlarından Moody’s de geçen Ağustos ayında Türkiye’nin kredi notunu “B2″den “B3″e düşürürken not görünümünü “negatif”ten “durağan”a yükseltmişti. Fitch Ratings ise Temmuz’da Türkiye’nin kredi notunu B+’dan B’ye indirip görünümünü “negatif” olarak teyit etmişti.

Diğer Haberler

Fenomen Avukattan Bomba Özel Hayat İtirafı

Fenomen Avukat Erkan Yalçın, Hayrettin'in Kaos Show programında özel hayatına da...

Muslera'nın Penaltı Kahramanlığıyla Estudiantes Arjantin'de Zirveye Çıktı

Finalde Nefes Kesen Mücadele Arjantin Birinci Futbol Kapanış Ligi finalinde Est...

İran'da Devrim Muhafızları En Üst Düzey Alarmda

Can Kaybı ve Gözaltı Sayıları Artıyorİran’da ekonomik sıkıntılar nedeniyle ...

Victor Osimhen'in Nijerya Kampında Moral Bozukluğu

Galatasaray, Turkcell Süper Kupa finalinde Fenerbahçe’ye 2-0 mağlup olurken, göz...

Nihat Kahveci, Galatasaray'a Demediğini Bırakmadı

Ünlü yorumcu Nihat Kahveci, Galatasaray'ın Young Boys karşısında iki maçta da ye...

Mbappe, Menüde İsmini Geçiren Kebapçıya Dava Açtı

PSG'nin yıldız futbolcusu Kylian Mbappe, ismini menüsünde kullanarak fırın ekmeğ...

Galatasaray'dan Kritik Zafer

Trendyol Süper Lig'in 27. haftasında Alanyaspor'a konuk olan Galatasaray, ilk ya...

Telefonların Fiyatını Katlayacak Düzenlemeden Vazgeçildi

İthal cep telefonlarının birim gümrük kıymetini 200 dolardan 350 dolara çıkaran ...

Tete Yunanistan'da Sezonun Oyuncusu Seçildi

Galatasaray'dan Yunanistan'ın köklü kulüplerinden Panathinaikos'a transfer olan ...

Ucuz Yakıt Üretilmesini Sağlayan Yöntem Bulundu

Dünyanın en büyük zeytin üreticilerinden biri olan İspanya, biyoyakıt devrimine ...

Ferdi Tayfur'un Ardında Bıraktığı Serveti Ortaya Çıktı

Arabesk müziğinin önde gelen isimlerinden Ferdi Tayfur, 79 yaşında hayata gözler...

Depozito İade Sistemi Başlıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın sıfır atık hedefi için yürü...

750 TL Vermezsen Sonun Suriye ve Filistin Gibi Olur?

Büyük Birlikte Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, 100 bin TL'lik kredi kartı...

Doktor Ameliyat Sırasında Hastasını Yumrukladı

Çin'de bir doktor, göz ameliyatı yaptığı hastaya yumruk attı. Olaya ait görüntül...

Galatasaray'ın Yeni Transferi Neymar Mı Olacak?

Neymar'ın Suudi Arabistan Macerası Sonlandı: Galatasaray'ın Transfer Planı Su...
POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ