Memur ve Emekliye Yapılan Zam Meclis’i Karıştırdı

   2026 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Memur ve emekliye yapılan yüzde 30’luk zam, Meclis’te gerginlik yaşanmasına neden oldu. Açtıkları pankartlarla zam oranını eleştiren CHP’li vekiller, AK Partili vekillerle tartışma yaşadı. Milletvekilleri birbirinin üzerine yürürken araya girilmesiyle olayın büyümesi engellendi.

Memur ve emeklilere yapılacak yüzde 30’luk maaş zammı için TBMM’de ele alınan yasa teklifi sert tartışmalarla başladı. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonundaki toplantı başlamadan hemen önce CHP’li milletvekilleri Mahmut Tanal, Ömer Fethi Gürer, Süleyman Girgin ve Fikret Şahin salonda dövizler açarak yüzde 30’luk zammı eleştirdiler.

CHP milletvekilleri, “Almaya gelince sokak enflasyonu, vermeye gelince tabela enflasyonu”, “Vergi, harç ve cezalara yüzde 123, emekliye yüzde 30”, “En düşük emekli aylığı asgari ücrete eşitlensin”, “Emekliler için acil… Emekliler arasındaki maaş eşitsizliği giderilsin, intibak düzenlemesi yapılsın”, “Aylık bağlama oranları artırılsın”, “Emekliye büyümeden yüzde 100 zam verilsin”, “Tüm emekliler toplu sözleşme imzalayabilsin” yazılı dövizler açtı.

Memur ve emekli zammı Meclis’i karıştırdı! Vekiller birbirlerinin üzerine yürüdü, az kalsın kavga çıkıyordu

“EMEKLİLER ÇOCUKLARININ YARDIMIYLA GEÇİNİYOR”

CHP’li Süleyman Girgin, “Emekliler bırakın torunlarına harçlık vermeyi, çocuklarının yardımıyla geçiniyor. Başka ülkelerin emeklileri bizim ülkemizde tatil yaparken bizim emekliler ucuz ekmek kuyruğunda” dedi.

CHP’li Fikret Şahin de gerçek enflasyon oranının altında yapılan maaş artışlarının zam değil fakirleştirme olduğunu söyledi ve ”TÜİK’in enflasyon oranlarının gerçek oranlardan ne kadar altında olduğunu hepimiz biliyoruz” dedi.

BİRBİRLERİNİN ÜZERİNE YÜRÜDÜLER

Sözcü’den Erdoğan Süzer’in aktardığına göre, Komisyon Başkanı AK Partili Cevdet Yılmaz, salonda yapılan açıklamaların Meclis iç tüzüğüne aykırı olduğunu söyledi. CHP’li Ömer Fethi Gürer ise, “Halkın sorunlarını dile getirmek ne zaman suç oldu. Her şeyi bozdunuz, bu hakkımızı da mı engelleyeceksiniz” diye konuştu.

CHP’li Mahmut Tanal’a da, komisyon üyesi olmadığı gerekçesiyle söz verilmedi. Tanal söz ısrarını sürdürünce ortam gerildi. Ayağa kalkan Tanal AK Parti milletvekillerine doğru yürüdü. AK Partili İbrahim Çelebi de Tanal’ı salonun ortasında karşıladı.

Vekiller arasındaki gerilim CHP’li Bülent Kuşoğlu, Abdüllatif Şener ve Cavit Arı’nın araya girmesiyle önlendi. AK Partili Orhan Yeğin de tepki gösterdi. Tanal ise Yeğin’e “Önce kravatını tak ondan sonra konuşun. Kanuna göre kılık kıyafete göre Meclis’e gel, Meclis iç tüzüğüne göre hareket edin. Kravat takmadan gelemezsiniz” dedi.

Diğer Haberler

Beyoğlu'nun Simgesi Lokanta Konkordato İlan Etti

Ekonomik Krizin Gölgesinde Bir Efsane Daha: Tarihi Şahin Lokantası Konkordato Ba...

Yüzü Asık Olan Akşener Sessizliğini Bozdu

Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adayı olarak açıklandığı sırada surat ifade...

Nusret Gökçe, Eski Çalışanlarıyla Davalık Oldu

Dünyanın çeşitli yerlerinde restoranı bulunan sosyetik kasap Nusret Gökçe, eski ...

Taksiciler Yüzde 75 Zammı Beğenmedi

İBB tarafından yüzde 75 zamla taksilerin 40 TL olan indi-bindi ücretinin 70 TL o...

Zihinsel Sağlığı Korumanın Basit Yolları

Zihinsel sağlık, fiziksel sağlık kadar önemlidir ve günlük yaşam kalitesini doğr...

8.8'lik Deprem Rusya'daki Yanardağ Faaliyete Geçirdi

Kamçatka Yarımadası'ndaki Klyuchevskoy Yanardağı'nın Faaliyete Geçişi: 8.8 Büyük...

Küresel Ateşkes Sonrası Akaryakıt Fiyatları Düştü

Küresel Ateşkes Sonrası Akaryakıt Piyasalarında Dev İndirim Dalgası: 2026 Petrol...

Kadıköy'de Tarihi İmza! Mourinho Fenerbahçe'de

Dünyaca ünlü teknik direktör Jose Mourinho, Ülker Stadı'nda binlerce taraftarın ...

Fenerbahçe'de Disiplin Krizi

İki Milli Futbolcuya Şok Karar Süper Lig'in köklü kulüplerinden Fenerbahçe, öne...

Tayland ve Kamboçya Arasında Gerilim

Tayland-Kamboçya Sınırında Gerilim Tırmanıyor Tayland, Kamboçya ile Temmuz ayın...

Konut Satışları Yüzde 17 Arttı

Türkiye genelinde konut satışları şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre ...

Lübnan'da Çağrı Cihazlarının Patlamasında MOSSAD Parmağı

İsrail, Lübnan'da Hizbullah üyelerinin kullandığı çağrı cihazlarına siber saldır...

İbrahim Reisi Öldü ve İran'da Seçim için Takvim Belirlendi

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve ekibini taşıyan helikopterin dün geçirdiği k...

ÖZEL: "Her Hafta Sonu Özgürlük Mitingi Yapacağız"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğl...

Derbi Tekrar Edilebilir Mi?

Derbide Kural Hatası İddiası: Deniz Çoban'dan Maçın Tekrarı İçin Çarpıcı Açıklam...
POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ