Modern Ev Dekorasyon Örnekleri İçin 13 Fikir

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Yaşadığımız ev veya kaldığımız oda aslında bizim kim olduğumuz, nelerden hoşlanıp nelerden hoşlanmadığımız ile ilgili birçok ipucu barındırır. Ayrıca ev dediğimiz ortam, bizim modumuzu belirleyen faktörlerden biridir. Bu yüzden ev içi, dizaynı ve dekorasyonu büyük önem taşır. Pratikliği sağlamak ve estetik bir görünüm yakalayabilmek için teker ve tekerlek seçimleri ise mobilyalar için bir o kadar önemlidir.

Trend Renklerle Evinize Renk Katabilirsiniz

Her oda için farklı bir renk seçilebileceği gibi eve hakim bir renk de seçilebilir. Her yıl trendler renkler değişiklik gösterse de değişmeyen klasik tonlar bulunmaktadır. Çakıl taşı, bej, kırık beyaz gibi tonlar çoğu evin hakim rengidir. Ayrıca her odaya farklı bir stil, konsept belirlendiği durumunda daha canlı tonlar da tercih edilebilir.

Küçük Evlerin Vazgeçilmezi Minimal Tasarım

Minimal tasarım son yıllarda oldukça revaçta olan bir ev dekorasyon yöntemidir. Evin içinde eve göre büyük olabilecek her şey mesela büyük koltuklar, avizeler, masalar yerine abajur veya led ışıkları, daha kullanışlı eşyalar seçmek önemlidir. Bu yüzden tekerli mobilya seçimi hem kullanışlı hem de şık olacaktır. Örneğin, tekerlekli mobilya ve masalar tercih edilebilir. Hem minimal tarz sayesinde evde kullanım alanı artacak, ferah bir ortam oluşacaktır hem de tekerlekli mobilyalar yer değiştirme açısından da kullanıcıya kolaylık sağlama fırsatı sunacaktır.

Duvar Tabloları ile Tarzını Göster

Kendi ilgi ve zevkinize göre tercih edeceğiniz tablolarla evinize şıklık katarken ayrıca kişiliğiniz hakkında da eve gelen misafirlere ipucu bırakabilirsiniz. Duvar Tablolarını duvar rengine uyumlu seçmek gözü yormadan bütünün bir parçası olmasını sağlar.

Aynalar ile Evinizi İlgi Çekici Hale Getirin

Aynalar son yıllarda ev dekorasyonun önemli bir parçası haline geldi. Sadece banyo ve yat odasında değil salon, çalışma odası ve oturma odalarında da boy göstermeye başladı. Tercih edeceğiniz farklı boyutlardaki ayna çeşitleri ve farklı biçimdeki aynalar evinizi renklendirir.

Ahşap Ürünleri ile Doğal Bir Görünüm Yakalayın

Ahşap ürünleri eve çok otantik ve vintage bir hava katmaktadır. Maliyet olarak yüksek olduğundan alıcıları düşündürse de ahşap görünümlü ürünlerle de doğal bir görünüm yakalamak mümkündür.

Pencereye göre Eşya Dizilimi

Pencere evin ışığı ve ortamı açısından büyük öneme sahiptir. Mobilyaların pencerenin önüne geçmemesi daha hoş bir görünüm sağlayacaktır. TV’nin konumuna göre de ayarlanabilir mobilyalar ama özellikle gündüz mobilyaların pencereye bakması önemlidir. Bu yüzden tekerlekli mobilyalar tercih etmek kolaylık sağlayacaktır.

Kendinizden İzler Bırakarak Evini Eşsiz Hale Getirin

Birçok farklı ev dekorasyon fikri bulunsa da aralarında en eşsiz ve benzersiz olanları sizin eviniz için kendi yaptığınız veya tasarladığınız ürünlerdir. Sandalyeleri boyamak, küçük kırlent yüzü dikmek, çizdiğiniz bir şeyi asmak veya duvara bir şeyler çizmek.

Sadelik ve Dinginlikten Yana Olun

Birçok farklı tasarımı bir araya getirip karışıklığın içinde de bir huzur yakalayabileceğimiz gibi sade renkler, açık tonlarda veya göz yormayan mobilya seçenekleri ile basit ama şık bir görünüm yakalamakta mümkündür.

Aksesuarlarla Evinizin Dekorasyonunu Tamamlayın

Mobilyalar kadar küçük detaylarda ev için büyük önem taşır. Küçük bir kitaplık, tekerlekli sehpalar, koltuk yastıkları, biblolar, mumlar diye devam eder. Herkesin zevkine göre değişiklik gösterse de kesinlikle evin tamamlayıcılığı açısından büyük öneme sahiptir.

 

Çiçek ve Bitkilerle Saf Güzelliği Yakalayın

Kişisel tercihlere göre değişse de ev içinde canlı çiçek ve bitki kullanımı evinize hoş bir görüntü sağlayacaktır. Bazı kişiler bitkileri sadece balkonda kullanmayı tercih etse şık saksılar ve hareket edebilen tekerlekli standlarla evinize otantik bir görünüm sağlayabilirsiniz.

Mobilya Seçimi

Ev dekorasyonun en önemli elementi hiç kuşkusuz mobilyalardır. Mobilya seçimi kişiye, evin alanına ve durumuna göre değişkenlik gösterebilir. Mobilyaların tamamlayıcı ve pratik olması gerekmektedir. Buna bağlı olarak tekerlekli mobilya seçimi kullanıcıya kolaylığı ve şıklığı aynı anda yaşatır. Ayrıca seçilecek mobilyaya uyumlu tekerli masa ve sehpa da kullanılarak şık bir görüntü oluşturabilirsiniz.

Evde Kırılan Eşyalarla Tasarımcılığı Hissedin

Yaratıcılığınıza ve hayal gücünüzün sınırsızlığına bağlı olarak ev kırılan bardaklardan, tabaklardan, cam eşyalardan yeniden evinizin duvarına tablo veya yeni bir bardak, tabak oluşturabilirsiniz. Evinize tekrar kazandırdığınız ürünler eskisi aratmayacak vehatta  elinizden düşmeyecek hale getirebilirsiniz.

Risk Almaktan Korkmayın

Bazen en iyi parçalar risk almadığını, denemekten korkmadığınız zaman ortaya çıkar. Ev dekorasyonu da kesinlikle bu mantığa sahiptir. Örneğin, evde duvarların kontrast renklere boyanması, zıt geometrik cisimlerde perde, yastıklar veya duvar resimleri seçmek gibi.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ