Müslümanların Bilime Olan Katkıları | Bilim ve Müslüman

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Bilimin ve bilimsel gelişmelerin insan yaşamının medeniyetler seviyesine gelmesini için büyük katkıları olmuştur. İnsanlığın bugünkü seviyeye gelmesinde büyük öneme sahip olan bilim için bilim adamlarının güçlü bir inanca sahip olmasıda önemli etken olmuştur. Allah inancı kuvvetli olan bilim adamları bilimin gelişmesine büyük katkılar sağlamış ve İslamiyetin getirdiği ahlaki değerleri yaşam boyunca bilimin temeline uygulamıştır.
Müslümanlık ve Bilim
Müslüman’ların kutsal kitabı Kuran’ı Kerim’de yer alan birçok ayet Bilime katkılar sağlamış, Bilimsel gelişmeleri tetiklemiştir. Bu konuda birçok bilim adamı Kuran’ı Kerim sayesinde doğru yolda ilerleyerek ufkunu genişletmiş ve yeni fikirler elde edebilmiştir. Tarihe bakıldığında Bilim adamlarının inanç açısından İslamiyet başta olmak üzere birçok dine inanan Bilim adamları bulunmaktadır. Kuran ayetlerinde insanoğlunun sahip olacağı yada yaşamak üzere bulacağı buluşların bir çoğu için ipuçları verilmiştir. Bunlar arasında Televizyon’u örnek olarak gösterebiliriz. TV için Kuran’ı Kerim’de ilerleyen zamanlarda TV’nin icat edileceğine dair ayetler bulunmaktadır.
muslumanlarin-bilime-katkilari-nelerdir
Dinin Bilime Olan Katkıları Nelerdir?
Din insanlara her zaman gördüklerinin daha fazlasını düşünmeleri gerektiğini ve bu dünya ile evrenin sadece gördükleri yada yaşadıklarından ibaret olmadığını belirtmiştir. Yüce Allah’ın Kuran’ı Kerim’de insanlara anlattığı gibi Göklerin, Dağların, Denizlerin, Bitkilerin yetişmelerinin, Hayvan ve insanın yaşam mucizelerinin Bilimsel gelişmeler için fikir oluşturduğu bilinmektedir.
Tarih boyunca Bilime önvcülük yapan birçok Müslüman olmuştur.  Tıp, Kimya, Astronomi gibi alanlarda başarılar gösteren birçok bilim adamı olmuştur. Kuran’ın ışığında birçok bilimsel gelişmeleri yerine getirmiş, birçok icatı doğrudan yada dolaylı olarak bulunmasında etkili olmuş Müslüman bilim adamları bulunmaktadır.
Bilime Katkıları Olan Müslümanlar
Harizmi, Fergani, Farabi, İbni Sina, Biruni, Zehravi, Hazini, Ebul İz El-Cezeri, Kadızade-i Rumi, Ali Kuşçu, Akşemseddin, Uluğ Bey gibi Müslüman bilim adamları ve Müslüman düşünürler bilime katkıları olan önemli isimlerdendir. Bu bilim adamları Müslüman olmakla birlikte Bilime sağladıkları katkı hatrı sayılır derecede fazladır.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ