Pastane Poğaçası Tarifi

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Çoğumuz evde poğaça yapar yada annelerimizin yaptıklarını yeriz. Ancak, evde yapılan poğaça pastanelerdeki poğaçalara benzemez ve bir türlü aynı tadı yakalayamayız. Bugünkü tarifimiz pastane poğaçası ve tıpkı gerçek pastane poğaçası gibi lezzetli olacak şekilde sizlere anlatacağım. Pastane poğaçasını sabah kahvaltısında ev halkıyla birlikte lezzetle yiyebilirsiniz. işte gerçek pastane poğaçasının püf noktaları.
Pastane Poğaçası Malzemeleri
5 su bardağı un
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ılık su
2 adet yumurta (sarıları üstüne, beyazları hamura)
4 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı kuru maya

Pastane Poğaçası Yapılışı
Plastik bir kaba un, süt, sıvıyağ, su, yumurta beyazları, şeker, tuz, kuru maya malzemelerini katarak iyice yoğurun. Dilerseniz ekmek yoğurma makinesinde de bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Malzemelerle birlikte hamuru yoğurduktan sonra yumuşak kıvamda bir hamur elde edeceksiniz. Fırın tepsisini alın ve üzerine yağlı kağıt serin. Yoğurduğunuzun yumuşak hamurdan top parçalar alın ve tepsiye koyun. Üzerine hafifçe bastırarak poğaça kıvamı almasını sağlayın. Tepsiye yerleştirdiğini top şeklindeki hamurları aralıklarla yerleştirin ki kabardığında birbirine yapışmasın. Hamuru 3 saat dinlendirin. Bu işlemi top haline getirmedende yapabilirsiniz. Ancak bu şekilde çok daha lezzetli olacaktır. Dinlenme aşamasında üzerini havlu ile örtebilirsiniz.
Pastane Poğaçası Nasıl Yapılır?
3 saat sonra hamurlar kabarmış olacak ve üzerine fazla etki etmeden yumurta sarılarını sürün. Fırını ısıtın ve ısınan fırana tepsiyi sürün. Yaklaşık 30 dakika bekleyin ve bu aşamada poğaçaları sürekli kontrol edin ki yanmasın. Poğaçanın içerisinde peynir, kıyma, kaşar, patates koyabilir yada sade yapabilirsiniz. Poğaça üzerine susamda koyabilirsiniz. Pastane poğaçası bu şekilde yapılır. Ancak, kıvamı tutturamazsanız bir sonraki sefere tekrar deneyerek kendi çalışmanızla pastane poğaçasını yakalayabilirsiniz.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ