Patlıcanlı Börek Tarifi

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Börek severlerin belkide hiç duymadığı tariflerden biriyle karşınızdayız. Patlıcanlı Börekte mi olur? demeyin. Zira patlıcanın tadının adeta et kadar lezzetli bir hal aldığı börek tarifiyle inanamayacağınız bir lezzet ortaya konulduğunu söylemek mümkün. Patlıcanlı Börek tarifini sözü çok uzatmadan sizlere anlatalım ve bu güzel lezzet için ne demek istediğimizi tadına vararak anlayın. Patlıcanlı Börek tutkunu olacağınız bir lezzet..

Patlıcanlı Börek için Malzeme Listesi

4 adet kemer patlıcan
1 adet büyük boy kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kimyon
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Patlıcanlı Börek Sosu için Malzeme Listesi
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 adet yumurta
3 yemek kaşığı yoğurt

Patlıcanlı Börek Nasıl Yapılır? Tarifi

Acı suyunu çıkardığınız patlıcanları alacalı şekilde soyun. Ardından soğanları robottan geçirip yarım çay bardağı sıvı yağda kavurun. Ardından kestiğiniz ya da robottan geçirdiğiniz patlıcanlar ve salçayı da soğanların arasında ekleyerek karıştırın. Ardından tuz ve baharatlarla 20 dakika kavurun ve soğumaya bırakın.
Ardından fırın tepsisinin içine 1 adet yufkayı serin ve tabanına yerleştirin. Üzerine yumurta, yoğurt ve yağdan oluşan karışımı sürün. Ardından patlıcanlı içi ekleyin ve üzerini yeni bir yufkayla kapatın. Tüm malzemeleriniz bitene kadar bu işlemi sürdürün. Ardından yoğurt, yumurta ve yağdan oluşan karışımı böreğin üstüne yayıp daha önce 200 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirip servise hazır hale getirin. ModaEvde.com Patlıcanlı Börek tarifini ziyaretçilerimiz için yazdık.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ