Pelin Batu Kimdir? Fotoğrafları

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Ekranların güzel isimlerin Pelin Batu’yu, bu haftanın güzeli olarak seçtik. Pelin Batu hakkında bilgiler, en yeni resimler ve Pelin Batu’nun kim olduğu gibi konulara değineceğiniz bu haberimizde ekranlarda ilgileri üzerine çeken Pelin Batu’yu yakından tanıma fırsatı bulabilir ve Pelin Batu hakkında daha fazla bilgi bulabilirsiniz. Türk sinema oyuncusu, gazete yazarı, ve birçok programda zaman zaman yer alan Pelin Batu şair ve tarihçi olarak ekranlarda yer alıyor.
Pelin Batu Kimdir? Biyografisi
1978 tarihinde dünyaya gelen Pelin Batu, 35 yaşında olmasına rağmen genç ve güzel duruşunu kaybetmemiş. 27 aralık 1978 doğumlu Pelin Batu, Ankara dünyaya geldi. İnal Batu’nun kızı olan Pelin Batu babasının emekli büyükelçi ve eski milletvekili olmasınında avantajlarını kullandı. Pelin Batu, babasının büyükelçi olması nedeniyle Pakistan, ABD ve Çek Cumhuriyeti gibi ülkelerde çocukluğunu geçirdi. Liseyi Newyork’ya okuyan Pelin Batu, ayrıca müzikal ve tiyatral yetenkler kazanbildiği kolejlerde okudu. New York Üniversitesi’nde Edebiyat ve Felsefe bölümlerinde okuyan Pelin Batu, Boğaziçi Üniversitesi’ne geçiş yaparak Tarih bölümüne devam etti. Tarih bölümünü bitiren Boğaziçi Üniversitesi 2012 yılında yine Boğaziçi Üniversitesinde doktorasını aldı. Pelin Batu’nun mesleği Türk sinema oyuncusu, şair ve tarihçi olarak bilinsede ekranlarda tarih programları, gazete yazarlığı vb. konularda da çalışmalarını görmek mümkün.
Birçok dizi ve filmde oynayarak oyunculuğuda adım atan Pelin Batu, ekranların sevilen yüzleri arasında oldu. Güzelliğiylede oldukça beğenilen Pelin Batu, Ahmet Almaz ile birlikte Yahudilik Tarihi isimli bir kitap yazmıştır. Tarihin Arka Odası isimli programı Murat Bardakçı ve Erhan Afyoncu ile birlikte yapan Pelin Batu, Habertürk kanalının sevilen ünlü ismi oldu. Habertürk kanalında Renkahenk adlı kültür sanat programını hazırlayıp sunmaktadır. Milliyet gazetesinde köşe yazarı olarak görev yapan Pelin Batu yazılarıyla milyonlara ulaşmaktadır.

Pelin Batu Resim Galerisi – Fotoğrafları


 

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ