Petrol ve Gaz Endüstrisinde Elektronik Hacim Düzelticilere Yeni Başlayanlar İçin Kılavuz

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

  1. Elektronik Hacim Düzeltici nedir?

Elektronik hacim düzeltici, (Electronic Volume Correctors)  çalışma koşullarındaki gaz hacmini referans basınç ve sıcaklık koşullarına dönüştüren bir cihazdır. Ölçüm, telemetri ve gaz akışı kontrol uygulamaları için yaygın olarak kullanılırlar.

Gaz hacmi düzelticileri iki çeşittir; Tip 1 (pille çalışan), basıncı ve sıcaklığı ayrı ayrı veya her ikisini birden ölçen dönüştürücülere sahiptir; yazarken

2 (şebekeden güç alan), ayrıca onaylanan bir hesap makinesi tarafından kullanılmak üzere harici sıcaklık ve basıncı kullanan ayrı verici gruplarını dönüştürür).

MICRO-Z elektronik hacim düzeltici ailesi, yüksek doğrulukta doğal gaz ölçümü, telemetri ve veri kaydı uygulamaları için idealdir. Bu kompakt cihazlar, gaz grubu IIC gazları için Ex ia korumaları sayesinde tehlikeli konumlara yerleştirilebilir.

  1. EC 350 nedir?

EC 350, endüstriyel müşteriler için gaz hacimlerini uygun miktarda buhar veya buhara dönüştürmek için bir dijital basınç transdüseri kullanan gelişmiş bir evrensel montaj braketidir (UMB veya döner montaj cihazı). Şık yeni cihaz, ihtiyaçlarınıza göre kolayca programlamak için etkileyici bir çok satırlı tuş takımı arayüzüne sahiptir. Endüstrinin en iyi pil ömürlerinden birine sahip olan EC 350, büyük ölçekli kurulumlar için mükemmel bir seçimdir. En etkileyici özelliklerinden biri dijital basınç dönüştürücüsüdür. Ortalama gaz sayaçlarından daha pahalı olmasına rağmen, faydaları onu değerli kılar. Ayrıca, bu gadget uzatılmış bir garantiyle gelir, bu nedenle herhangi bir filoya mükemmel bir katkı sağlar. Diğer önemli yenilikler arasında gelişmiş dijital basınç ve sıcaklık izleme yetenekleri yer alır.

  1. PTZ nedir?

PTZ veya “pan tilt zoom” kameralar, tepeden çekimler yapmak için uygun bir yol sunar. Operatörün fiziksel olarak orada olmasına gerek kalmadan kamerayı kolaylıkla hareket ettirmesine olanak tanırlar.

Video prodüksiyonu genellikle TV stüdyolarında ve otomasyon sistemleri tarafından uzaktan çalıştırılabilecekleri diğer yerlerde HD kameralar kullanır. Bu, çeşitli konumlardan ve ayarlardan yüksek hassasiyetli, yüksek kaliteli videonun yakalanmasını ve akışını sağlar.

PTZ kameralar, dünyanın dört bir yanındaki kiliseler, camiler ve tapınaklardaki canlı yayın performansları ve etkinlikleri için paha biçilmez bir varlıktır. Kurulum ve çalıştırma kolaylıkları onları bu görev için ideal kılar; sadece birkaç basit tıklama ile dünya çapında ibadet edenlere performanslar getirmek için hızla çalışmaya başlayabilirler.

  1. PTZ+ nedir?

PTZ+ kamera, optik yakınlaştırma merceğine sahip bir pan-tilt-zoom’dur. Uzaktan çalıştırılabilirler ve canlı akış ve video konferans uygulamaları için gelişmiş gerçekçilik sağlarlar.

Perakende mağazaları, otoparklar, dini tesisler, spor sahaları ve şantiyeler gibi çeşitli ticari, endüstriyel ve konut ortamlarında kullanılabilirler.

PTZ kameralar, geleneksel güvenlik tarzı kameraların kapsayabileceğinden daha fazla alanı yakalamak için kaydırma, eğme ve yakınlaştırma yetenekleri nedeniyle kullanılır. Ne yazık ki, ön ayar moduna ayarlandığında, PTZ’ler kör noktalar oluşturabilir.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ