PKK Çekilmekten Vazgeçiyor mu?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

2013 yılının ilk aylarından bu yana çekilme kararı alarak terör olaylarını bitme noktasına getiren PKK’dan Türkiye’ye tehtit geldi. PKK çekilmekten vazgeçiyor mu? PKK terör örgütü çekilen PKK’lıların tekrar geri gönderilebileceğini belirtti. Barış sürecinde yeteri kadar önem verilmediğini belirten PKK lideri Cemil Bayık, meciliste yeni gelişmeler yaşanmaması ve barış sürecine gereken önemin verilmemesi durumunda PKK’lıların tekrar Kuzey Irak’tan Türkiye’ye dönebileceklerini belirtti.
PKK Çekilmeyi Durduruyor mu?
Terör örgütü PKK lideri olan Cemil Bayık, barış süreci için Türkiye’den çekildiklerini, ancak yeterli adımların atılmaması ve koşullarının kabul edilmemesi durumunda geri çekilmeyi durdurabileceklerini ve tekrar Türkiye’ye girebileceklerini belirtti. PKK lider adeta Ankara’ya gönderdiği bu mesajla Türkiye’yi tehtit etti.
pkk-cekilmeyi-durduracak-mi
PKK Çekilmeyi Durduracak mı?
Cemil Yanık öncelikle Abdullah Öcalan’ın imralıdaki koşullarının daha iyi bir duruma getirilmesini, anayasada değişikler yapılması ve barış sürecinde tarafsız 3. bir tarafın olmasını istediğini belirtti. PKK lideri Cemil Bayık, demokratikleşme paketinide beğenmediğini söyledi. Pakette demokrasiyle ilgili birşey olmadığını söyleyen Cemil Bayık, Başbakan Erdoğan’ın gerekeni yapmadığı boş umutlarla oyaladığını ve bu durumun devam etmesi durumunda tekrar ülkeye Kuzey Irak’tan girebileceklerini belirtti. Siyasey konuşsun diye silahlarını susturduklarını belirten PKK lideri, siyasette herhangi bir gelişme olmadığını siyasetçilerin ise hapiste olduğunu belirterek hükümetten beklentilerini dile getirdi.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ