PYBS Başvuru Tarihleri

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavına katılarak burslu ve yatılı olarak öğrenim görmek isteyen öğrencilerin sınav tarihleri belli oldu. PYBS olarak bilinen sınav 5. sınıflardan başlayarak 11. sınıf öğrencilerine kadar girilebiliyor. Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı sınav tarihlerine geçmeden önce Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavında başarılı olan öğrenciler 3 ayda birkez burs alabiliyor. Aynı zamanda yatılı olarak okuyabilen öğrencilerden herhangi bir ücret talep edilmiyor. Tek şart ise Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavında başaraılı olarak yatılılık yada bursluluk için hak kazanmaktır.

Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı Ne Zaman?

Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı tarihleri ise şöyle; PYBS sınavı 2 farklı günde yapılmaktadır. 8. sınıf öğrencileri için 11 mart ve 22 mart 2013 tarihleri arasında sınav için başvuruda bulunabiliyor. Başvuru işlemleri tamamlanan 8. sınıf öğrencisinin PYBS giriş belgesi 27 mayıs tarihinde veriliyor. 8 haziran 2013 te Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı 8. sınıf öğrencileri için yapılıyor. 5. sınıf, 6. sınıf, 7. sınıf, 9. sınıf, 10. sınıf ve 11. sınıf öğrencileri için ise Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı başvuru tarihi yine 11 mart ve 22 mart 2013 tarihleri arasında iken sınav giriş belgesi 27 mayıs 2013 tarihinde verilecek. Ancak, sınav tarihi ise 9 haziran 2013 olarak belirlenmiştir.
parasiz-yatilik-bursluluk-sinavi-tarihleri-2013-firsthaber-fsg2g
PYBS Tercih Tarihi
16 temmuz 2013 tarihinde Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı sonucunun açıklanmasının ardından 22 temmuz 2013 tarihinde yatılılık tercihleri alınacak. Ücretsiz yatılılık bursunu kazanan öğrenciler ise 22 ağustos tarihinde açıklanarak yatılılık haklarını kullanabilecek. Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavından yüksek puan alan öğrenciler başarılı olmaları halinde parasız yatılı olacaklar. Öğrenciler başvurularını 11 mart 22 mart tarihlerinde yaparak sınav tarihini beklemeleri gerekmektedir.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ