Sonbaharın Eşanlamlısı

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Sonbahar kelimesinin eşanlamlısı Güz kelimesidir. Yani Sonbaharın eşanlamlısı diğer adının Güz kelimesi olduğunun altını çizebiliriz. Bu kapsamda Güz kelimesinin ise tam karşılığı Sonbahar kelimesidir. Güz ve Sonbahar kelimesi birbiriyle aynı anlamlar taşımaktadır.

Sonbahar kelimesinin eşanlamlarını kapsamlı olarak bilmeniz son derece önemlidir. Bu bakımdan söz konusu kelimenin tam tersi ve eşanlamlarını araştırabilirsiniz. Güz kelimesi eşanlam olarak geçmişte daha çok kullanılıyordu. Ancak Türk Dil Kurumu daha sonrasında bu kelime yerine daha modern bir lehçe sunması sebebiyle Sonbahar kelimesine yer vermiştir.

Bu bakımdan anlam bakımından ister Sonbahar ister Güz kelimesini kullanabilirsiniz. Bu kelimenin Türk Dil Kurumu üzerinden eşanlamlısı olarak Hazan kelimesi yer almaktadır. Yani isterseniz Sonbahar kelimesi yerine Hazan kelimesi de kullanabilirsiniz.

Sonbahar Kelimesinin Tam Zıt Kelimesi Nedir?

Türk Dil Kurumunda yer alan her bir kelimenin hem eşanlamlısı hem de zıttı yani tam tersi kelimesi yer almaktadır. Örneğin Sonbaharın eşanlamlısı yanısıra bu kelimemin tam zıt kelimesi ise ilkbahar kelimesidir. Ya da İlkbahar kelimesinin tam zıt karşılığı ise Sonbahar kelimesidir.

Sonbahar kelimesi aynı zamanda ara mevsim olarak da tanımlanmaktadır. Bu sözcük 4 mevsimden biri olmakla birlikte aynı zamanda Eylül, Ekim ve Kasım olarak toplamda 3 aydan meydana gelmektedir.

Güz Kelimesinin Eşanlamlısı Nedir?

Güz kelimesinin eşanlamlısı ise sonbahar kelimesidir. Yani Güz ayları demek Sonbahar ayları anlamına gelmektedir. Bu veriler kapsamında Sonbaharın eşanlamlısı Güz kelimesi de daha çok Doğu ve Orta Anadolu Bölgemiz üzerinden kullanılmaktadır.

Anadolu insanlarımız Sonbahar ayları demek yerine Güz ayları demektedir. Bu nedenle Sonbahar kelimesi ülkemizin farklı bölgelerinden anlam bakımından farklı sözcükler olarak da kullanılmaktadır.

Sonbahar Kelimesi Neden Kullanılır?

Yukarıda vurguladığımız üzere Sonbaharın eşanlamlısı olarak Güz kullanılabilir. Ancak bugün daha çok Sonbahar kelimesi kullanılmaktadır. Bu kelimenin yoğun olarak kullanılmasının pek çok nedenleri de söz konusudur. Sonbahar kelimesi Güz kelimesine oranla kulağa daha hoş gelmektedir. Bu nedenle söz konusu kelime daha ahenkli bir yapıya sahiptir.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ