Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Nedir?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Tamamlayıcı sağlık sigortası hakkında ayrıntılı bilgileri haberimizde bulabilirsiniz. Genel Sağlık Sigortasının zorunlu hale gelmesiyle birlikte tüm vatandaşlar  GSS primi ödeme zorunda bırakılarak sağlık hizmeti almak zorunda kalıyordu. Böylelikle bir vatandaşlarımız hastalandığında parası olmasa bile sigortalı olarak muayene olabilir ve hastane işlemlerini Genel Sağlık Sigortasından yararlanarak yaptırabiliyordu. Bununda aylık bedeli 40 TL ile 220 TL arasında değişiyor. Fakat, Sağlık harcamalarının artması Sosyal Güvenlik Kurumunun açığı azaltmak için bir takım önlemler almasına neden oldu.
Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Nedir?
Artık tamamlayıcı sigortada hayatımıza girecek. GSS primi ödeyen herkes sağlık hizmetinden faydalanabiliyor. Ancak, 2014 yılından itibaren göz, diş, tüp bebek ve benzeri sağlık hizmetleri sigorta kapsamından çıkacak. Genel Sağlık Sigortası kapsamından çıkan bu hizmetleri almak isteyenler ise Tamamlayıcı Sağlık Sigortası yaptırabilecek. Özel sigorta olarak tanımlanan Tamamlayıcı Sağlık Sigortası aylık 250 TL gibi bedellerde hizmet verecek. Fakat, zorun değil ve özel kurumlar tarafından yapılacak. Yani, vatandaşımız primini yatırıp, Genel Sağlık Sigortası priminide ödemesine rağmen bazı sağlık hizmetlerini alamayacak. Bu sağlık hizmetleri almak için Tamamlayıcı Sağlık Sigortasınada prim ödemek zorunda kalacak.
genel-saglik-sigortasi-nedir
Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Neleri Kapsıyor?
En düşük primin 350 TL olduğu düşünülürse, 250 Tamamlayıcı Sağlık Sigortasıyla birlikte 600 TL gibi bir tutarı aylık prim ve sağlık sigortası bedeli olarak Sosyal Güvenlik Kurumuna ödemek durumunda kalacağız. Tamamlayıcı Sağlık Sigortası zorunlu değil. Fakat, göz, diş, tüp bebek gibi sağlık hizmetlerinin GSS‘den kaldırılması, Özel hastane ücretlerinin yüzde 200 zamlı olması Tamamlayıcı Sağlık Sigortasını neredeyse zorunlu hale getiriyor.
tamamlayici-saglik-sigortasi-nedir
Genel Sağlık Sigortası GSS ve Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Arasındaki Farklar
Tamamlayıcı Sağlık Sigortası ve Genel Sağlık Sigortası arasındaki fark GSS tarafından karşılanmayan hizmetlerin Tamamlayıcı Sağlık Sigortasından karşılanmasıdır. GSS’nin zorunlu olması, Tamamlayıcı Sağlık Sigortasının ise isteğe bağlı olmasıda aralarında farklardan biri. Otomobillerde bulunan zorunlu sigorta ile isteğe bağlı kasko gibi düşünülebilir.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ