Yeni Soğuk Hava Dalgası ve Kar Geliyor

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Yurt genelinde yılbaşından bu yana soğuk hava dalgası doğu kesimlerin dışında yaşanmadı. Yüksek basınç merkezinin etkisiyle ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde sıcaklık yaşanmıştı. Doğu Anadolu dışında yılbaşından bu yana mevsim normelleri üzerinde yaşanan sıcaklığı kıracak yeni bir soğuk hava dalgası geliyor. Bu soğuk hava dalgasının kar yağması açısından çok etkili olması beklenmiyor. Fakat, yinede bazı şehirlere kar yağışına neden olabilir.
Yeni Soğuk Hava Dalgası Geliyor
Önümüzdeki hafta etkili olması beklenen soğuk hava dalgasının Güneydoğuda parçalı bulutlu bir hava oluşmasına, İç kesimlerde yoğun sis ve buzlanmaya, diğer kesimlerde ise yer yer sağanak yağışlara neden olması bekleniyor. Doğu Anadolu’da önümüzdeki hafta kar yağışlarının artarak devam etmesi bekleniyor. Meteorolojiden aşınan bilgilere göre pazartesinde itibaren başalyacak soğuk hava dalgasının yurdun genelinde sıcaklığı düşürmesi bekleniyor.
soguk-hava-dalgasi-ve-kar-yagisi-geliyor
Kar Yağacak mı?
Yurt genelinde etkili olacak olan soğuk hava dalgası Doğu Anadolu başta olmak üzere birçok şehirde kar yağışına neden olabileceği belirtiliyor. Önümüzdeki hafta soğuk havanın artması Meteorolojiden vatandaşlara uyarılarda gelmesine neden oluyor. Özellikle soba zehirlenmelerine karşı dikkatli olunması gerektiği belirtiliyor.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ