Yetişkin Bir İnsanda Kaç Kemik Vardır?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

İnsan vücudunda bulunan kemiklerin her birinin ayrı bir görevi bulunmakla birlikte bu kemiklerin sayıca sınırı bulunmaktadır. Her yetişkin insanda 206 adet kemik bulunmaktadır. Farklı görevleri yerine getirmekte olan bu 206 kemikten köprücük kemiği en çok merak edilen ve ne işe yaradığı soruları bizlere en fazla gelenlerdendir. Yetişkin bir insanda kaç kemik vardır? sorusunun açıklamasına devam etmeden önce Köprücük Kemiği Nerededir? sorusunu makalemizden öğrenebilirsiniz.
Bir İnsanda Kaç Adet Kemik Vardır?
Vücut gelişimini tamamlamış her erişkin insanda 206 tane kemik bulunur. Farklı 206 bu kemiğin 26 tanesi omurgada yer alırken, 25 tanesi kaburga ve sternumda yer alır. 22 kemik baş kısmında, 1 hiyoid, 62 adet kemik alt kısımda, 64 kesim ise üst kesimde ve 6 kemik ise kulakta bulunur. Yetişkin bir insanda bulunan bu kemiklerin toplam adeti 206’dır. Patella yani diz kapağı kemiğide bunların içerisindedir. Sesamoid kemikler ise bu sayının içerisinde yer almamaktadır.
yetiskin-bir-insanda-kac-adet-kemik-bulunur
İnsan vücudunda bulunan 206 adet kemiğin birbirinden farklı olduğunu ve kendi karakteristik özellikleri ve dış görünüşlerininde kendine has olduğunu söylemek mümkün. Kemikleri boyutları açısındanda gruplandırabiliriz. Boyutlarına göre insan vücudunda bulunan kemikler 3 grupta incelenir;
Kemik Çeşitleri Nelerdir?
Uzun Kemikler,
Kısa Kemikler,
Yassı Kemikler
Os longum kemik olarak bilinen uzun kemikte genişlik ve kalınlıklar fazla olmaktadır. Uzun kemiklerde bulunan diaphysis cismi tek olurken, epihysis olarak adlandırılan iki uç bulunmaktadır. Uzun kemikler arasında sadece köprücük kemiğinde cisim ve diğer 2 uç bulunmamaktadır.
Femur ve Humerus gibi diafizleri genel anlamda 3 yüzü prizmatik olan kemikler bulunmakla beraber, Os planımı olarak bilinen yassı kemikte genişlik ve uzunluk kalınlıklarından fazla olmaktadır.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ