Yumruk Olayı Sonrası Ankaragücü Ligden Düşürülecek Mi?

   2026 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Türk futbolunu sarsan yumruk olayı sonrası kameraların karşısına geçen TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz sene Bağcılar Gençlergücü kulübünün karıştığı bir darp olayının ardından ligden düşürülmesini örnek gösteren bir muhabirin “Ankaragücü ile ilgili de böyle bir karar çıkar mı?” sorusuna Büyükekşi, “Faruk Başkanımızı tanıyoruz, böyle bir kişi değildi. Konu adalete gitmiştir, adalet gerekeni yapmıştır. Konuyla ilgili kararı PFDK verecek” yanıtını verdi.

2 kırmızı kartın çıktığı Çaykur Rizespor maçının bitiş düdüğüyle 2 avanesiyle birlikte sahaya dalan Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, hakem Halil Umut Meler’e yumruk atmıştı. Yaralanan Meler hastaneye kaldırılırken, 2 kişiyle birlikte gözaltına alınan Başkan Koca tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

TFF BAŞKANI KAMERALARIN KARŞISINA GEÇTİ

Türk futbolunu sarsan skandalın ardından kameraların karşısına geçen Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi süreçle ilgili dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.

“FARUK BAŞKANIMIZI TANIRIZ, BÖYLE BİR KİŞİ DEĞİLDİ”

Basın toplantısına katılan bir muhabirin “Geçen sene Bağcılar Gençlergücü takımı aynı şekilde hakeme bir darp olayı gerçekleşti ve olaylar oldu. Ve o takım bir alt lige düşürüldü. Biraz evvel açıkladınız aslında PFDK buna yani cezalara karar verecek dediniz ama sizin görüşünüz bu emsal kararlara göre mi olacak veya farklı mı olacak?” sorusuna TFF Başkanı Büyükekşi şu yanıtı verdi; “Aslında olaya şu açıdan bakmamız çok önemli. Buradaki olay, biz yıllardan beri Faruk Başkanımızı da tanıyoruz, böyle bir kişi değildi, siz de tanıyorsunuz mutlaka. Bir sağlık durumu mu oldu, ne oldu bilemiyoruz ama bizim konumuz bu değil şu anda.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi.Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi.

“BİZİM PFDK’YA ‘ŞUNU ŞÖYLE YAPIN’ DEME YETKİMİZ YOK”

Konu adalete gitmiştir, adalet gerekeni yapmıştır. Bizim konumuz futbol disiplin talimatıyla ilgili. Biz gerekeni yaptık. Hem Faruk Bey ile ilgili hem de Ankaragücü ile ilgili. Şimdi disiplin kurulumuz geçtiğimiz sene ne karar verdi, içtihatler ne? Bu kulüpleriyle ilgili düşüncelerine onlar karar verecekler. Şu anda bizim onlara şunu şöyle yapın deme yetkimiz yok, biz hukuk kurulumuza müdahale edemeyiz.

“BENİM BİR KARAR BİLDİRMEM SON DERECE YANLIŞ OLUR”

Bizim de üst kurulumuz Tahkim’dir. Oraya gidilir eğer onlar bir düzeltme yapmak isterse yapar onun dışında benim burada bir karar bildirmem son derece yanlış olur. Onun için bu konuda bir söz sarf etmek istemiyorum.”

Diğer Haberler

İbrahim Murat Gündüz “Türk Milliyetçileri Dimdik Ayakta!”

Türk milliyetçiliği, yalnızca bir kimlik meselesi değil; bir şuur, bir duruş ve ...

Polonya Sağlık Bakanı İstifa Etti

Polonya'da, katıldığı canlı yayında sistemsel aksaklık nedeniyle iki günden bu y...

İbrahim Reisi Öldü ve İran'da Seçim için Takvim Belirlendi

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve ekibini taşıyan helikopterin dün geçirdiği k...

Barcelona'dan Victor Osimhen İçin Rekor Hamle

Avrupa futbolunun en çok konuşulan golcülerinden biri olan Victor Osimhen için t...

Cevdet Yılmaz: "Gelir Düzeyine Göre Vergilendirme Öngörüyoruz"

Konuk olduğu canlı yayında vergi reformu üzerinde çalıştıklarını ve gelir seviye...

16 Yaşındaki Kaleci Alp Özge İçin Üç Büyük Kulüp Devrede

Beşiktaş’ın Deneme Antrenmanlarında Olumlu İzlenim Bıraktı TFF 2. Lig Kırmızı G...

Ali Koç Geri Dönüyor

Futbol Tutkusunu Sürdürüyor Fenerbahçe’de uzun yıllar başkanlık koltuğunda otur...

Rıza Çalımbay'a Aboubakar'dan Tek Cümlelik Yanıt

Beşiktaş Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, sakat futbolcuları hakkında açıklamalar...

Galatasaray'dan Marcus Rashford Hamlesi

Galatasaray'da Transferde Büyük Sürpriz Kapıda Galatasaray, 2026 sezonu öncesin...

ABD'nin F-16 için Teklif Mektubu Savunma Bakanlığı'na Ulaştı

Milli Savunma Bakanlığı'ndan ABD'den alınacak F-16'larla ilgili açıklama geldi. ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan 12 Yıl Sonra Irak'ta

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mart seçimlerinin ardından ilk yurt dışı ziyaretini bu...

İsrail’de Tartışma Yaratan Cezaevi Önerisi

Trump’ın Güvenlik Yaklaşımı İsrail’de Yeniden Gündem Oldu ABD’de eski Başkan Do...

Kolanın Peşinden Cipse de Yüzde 25 Zam!

Kola zammının ardından Türkiye'de en çok tüketilen atıştırmalıkların başında gel...

UEFA, Bozkurt İşaretine Soruşturma Açtı

UEFA, Avusturya maçında attığı golden sonra "Bozkurt" işareti yapan milli futbol...

MasterChef Türkiye'de Yarışmacının Yaptığı Yemek Şefleri Şaşırttı

MasterChef Türkiye'nin dün akşam yayınlanan bölümünde 2. tura kalan Kaan'ın hind...
POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ