2014 Altın Fiyatları Neden Yükseldi?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Gram altın fiyatı 85 TL ye yaklaştı. Özellikle son dönemde yaşanan olaylar sonrasında dolar fiyatlarının artış göstermesi üzerine doların altın fiyatlarınada etki etmesi altının gram fiyatını yükseltti. 80 TL olan gram altının fiyatı 84,50 TL den işlem görüyor. Ons fiyatında meydana gelen çok büyük bir artış yok. Fakat, altının gram fiyatı dolar/TL kurundan hesaplandığı için dolardaki artış altın fiyatlarınıda arttırdı. Altın 84,50 TL den işlem görmeye devam ediyor.
2014 Altın Fiyatları Yükselme Nedenleri Nelerdir?
Altının Ons fiyatı 1217 dolar. Doların 2,17 TL olması altının gram fiyatının yüzde 6 oranında artmasına neden oldu. Altının gram fiyatının doların artması durumunda artmaya devam edeceği düşünülüyor. Siyasal olarak yaşana gelişmeler nedeniyle dolar fiyatlarında artış meydana geldi. Dış piyasalarda halen FED’in parasal genişlemeyi azaltma ihtimalleri üzerinde durulurken, iç piyasalarda yaşanan gelişmeler borsa, dolar ve euro fiyatlarını etkiledi. Euro’nun 3 TL üzerine çıkarak rekor kırması, borsanın 62 bin seviyesine gelerek son 2 yılın en düşük seviyeleri görmesi, doların 2,17 TL ye kadar yükselerek rekor kırması, altın fiyatlarınında 85 TL ye dayanmasına neden oldu. Yaşanan gelişmeler Türkiye’yi kapsadığı için Ons fiyatında herhangi bir değişim olmadı.
2014-altin-fiyatlari-neden-yukseldi
Altın Fiyatları Ne Olacak?
Altın fiyatlarında genel anlamda halen düşüş bekleniyor. Fakat, bu düşüş ONS fiyatı üzerinden beklendiği için doların yükselmesi durumunda gram fiyatında artışlar görülmeye devam edebilir. Dış piyasalarda özellikle ABD ekonomisinde yaşanan gelişmeler ONS fiyatını düşürürken, iç piyasalarda siyasal gelişmeler dolar fiyatının artması nedeniyle altın gram fiyatını arttırmaya devam ediyor.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ