2014 Altın Tahminleri

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

2013 yılında zorlu bir dönemden geçen altın son 3 yılda kazandırdığını bir yıl içerisinde kaybettirmiş ve yaşadığı düşüşlerin ardından doların yükselmesiyle kendini biraz toparlamıştı. Yıl sonunun yaklaşmasıyla birlikte 2014 yılı için altın tahminleride gelmeye başladı. Altın fiyatları için her dönemde olduğu gibi bu dönemde de farklı yorum ve farklı tahminler yer alıyor. Uzmanların bir kısmı düşüş yaşanacağı bir kısmı ise yükseliş olacağı tahmininde bulunuyor. 2014 altın tahminlerini sizler için araştırdık.
2014 Altın Tahminleri
Bir grup uzman tarafından yapılan tahminlerde altın fiyatlarının Fed politikası gereği yükselmesinin zor olduğunu, en azından parasal genişlemenin azaltılmaya başlanana kadar altında tedirgin bir havanın devam edeceği ve yükselişin 2014 ortalarına kadar zor olduğu belirtiliyordu. Bunun üzerine Goldman Sachs altında son yılların en büyük düşüşünün yaşanabileceğini belirtmiş ve bu son zamanların en iddialı tahminlerinden biri olmuştu. Tüm bunlara rağmen altın fiyatlarının 2014 yılında yükseleceğini belirten Peter Schiff, altının düşüşünde kaybettii oranı yüzde 20 oranında geri alacağını ve 2014 yılı için yüzde 50 oranında yükseliş kaydederek Ons fiyatının 2 bin dolara kadar yükseleceğini düşünüyor.
2014-altin-tahminleri
Altının Gram Fiyatı Ne Olacak?
Doların 2 TL olmasıyla altının gram fiyatının 85 TL ve üzerinde seyretmesi altın için son zamanların düşünün ardından iyi bir nokta sayılabilir. Fakat, bundan sonra altının ons fiyatının ne olacağı gram fiyatın yönüne belirleyecektir. Özellikle doların 2 TL üzerinde kalması altın fiyatları için büyük önem taşıyor. FED’in parasal genişlemeci politakasını bitirmesiyle doların 2 TL altına inmeyeceği garanti olacaktır. Bu yüzden altının gram fiyatı doların yüksek kalmasından dolayı yukarı yönlü kalacaktır. Yükseliş gerçekleşmese bile düşüş olmaması öngörülüyor.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ