2014 İşsizlik Maaşı Ne Kadar? 1500 TL Olacak mı?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

issizlik-maasi-1500-tl-miHükümet genç işsizlere yönelik başlattığı çalışma ile işsiz gençlere aylık 1500 TL maaş vermek istediklerini ve bunun üzerinde çalışmalar yaptıklarını açıkladı. İşsizlik maaşının arttırılması düşüncesinin yanı sıra genç işsizlere kendi işlerini kurabilmeleri için devlet tarafından ödeme kolaylığı içeren krediler verilerek nitelikli gençlerin kendi işlerini kurarak işsizlikten kurtulmaları sağlanacak. Hükümet 2014 yılı içerisinde yapacakları icratlara yenisi ekledi ve genç işsizleride düşündü.
Genç İşsizlere 1500 TL İşsizlik Maaşı
Seçim süresine haftalar kala hükümet gençlerinde oylarını almak için çalışmalarına devam ediyor. Türkiye İş kurumu tarafından gençlere yönelik olarak yapılmakta olan eğitim programlarının kapsamı genişletildi. Ayrıca 2 milyon genç işsize en kısa sürede istihdam sağlayacaklarını belirten hükümet işsizlik maaşının yaşa göre belirleneceği ve genç nitelikli işsizlere 1500 TL ye kadar işsizlik maaşı verileceğini belirtti. Gençlere yeteri kadar ödenek ayırmadıklarını fark eden hükümet artık genç işsizlere daha fazla ödenek ayırmayı planladığını açıkladı.
İşsizlik Maaşı Alma Şartları
İşsizlik maaşı almak için gerekli olan prim ve çalışma süresi konusunda esneklik sağlanacağı ve özellikle gençlere daha toleranslı davranılacağı belirtildi. İşsizlik maaşı alanların büyük bir kısmının niteliksiz işsizlerden oluştuğu ve çoğunun 30 yaş üzerinde olduğu belirtildi. Yeni sistemde ise işsizlere teşvik sağlanacağı genç işsizlerin kendi işlerini kurabilmeleri için ödenek ve kredi sağlanacağı açıklandı. İşsizlik maaşı almak için en az 600 günlük prim ödemiş olmak gerektiği ve 120 gün kesintisiz olarak çalışmış olmak gerekiyor. 3 yıl içerisinde 600 gün tamamlamadan işten çıkarılanlar ise işsizlik maaşı alamıyor.
issizlik-maasi-ne-kadar-2014
İşsizlik Maaşı Ne Kadar?
İşsizlik maaşı hesapla konusunda ve işsizlik maaşının ne kadar olduğu konusunda edindiğimiz bilgilere göre işsizlik maaşının 500 TL kadar olduğu ve son 3 yılda yatırdığınız prim gün sayısına göre aynı zamanda aldığınız maaşa göre değişiklik gösterdiğini söylemek mümkün. Son 3 yılda 600 gün prim ödeyen ve işsiz kalan bir kişi ayda 500 TL ve 6 ay boyunca işsizlik maaşı alabilirken, ödediği prim 900 günden fazla olanlar ise 8 ay boyunca ödediği prim 1080 gün üzerinde ise 10 ay boyunca işsizlik maaşı alabilmektedir.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ