Emeklilik Yasasında Son Durum – İntibak Olacak mı?

   2026 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Sosyal Güvenlik Kurumu SGK’ya emeklilerin maaşların düzenleme yapılması için talep edilen düzenleme reddedildi. 2000 yılından sonra emekli olanların maaşlarının yetersiz olduğu ve adaletsiz dağıtıldığı gerekçesiyle emekli maaşlarında iyileştirmeye gitmek için talepte bulunuldu. Ancak, 7,5 milyon emekliyi ilgilendiren intibak yasası SGK tarafından malesef reddedildi.
Emeklilik Yasasında Son Durum
Nihat Ömeroğlu SGK’ya yaptığı başvuruda 2000 yılından sonra emekli olan ve yaşlılık aylığı almaya hak kazanan emeklilerle aynı durumdakilerin aldıkları maaşların adaletsizliğini gidermek için intibak kanunu çıkarılması gerektiği ve 2000 yılından sonra emekli olanların maaşlarında iyileştirilmeye gidilmesi gerektiğini öne sürerek başvuruda bulundu. 2000 yılı ve sonrası için yaklaşık 7,5 milyon emekliyi ilgilendiren düzenleme SGK tarafından kabul görmedi.
emeklilik-yasasinda-son-durum
Emekliler için İntibak Olacak mı?
Emekliler konuyla ilgili olarak Ombudsman başvuruda bulundu. Bir grup emekli 2000 yılı sonrasında emekliler için adaletsizlik olduğunu iddia ederek bu adaletsizliğin intibak yasasıyla ortadan kaldırılması gerektiğini savunarak Ombudsman’a başvuruda bulundu. Yapılan başvuru Ombudsman’dan SGK’ya gönderildi. Sosyal Güvenlik Kurumu ise yaklaşık 7,5 milyon emekliyi ilgilendireyen öneriyi kabul etmedi. Böylelikle intibak yasası çıkmayacak ve SGK emeklilerin maaşlarında herhangi bir değişiklik yada düzenlemede bulunmayacak.
emeklilik-yasa-tasarisi
Emekli Maaşları Adaletsiz mi Dağıtılıyor?
2000 yılından sonra emekli olanlarda fazla prim ödeyen daha az emekli maaşı alıyor. 7000 üzeri primi bulunan ve primlerini yüksek dereceden ödeyenler, daha az prim ödeyenlerden örneğin 5600 gün prim ödeyenden daha az maaş alıyor. Yeni emeklilik kanununda bu düzenleme ile değiştirildi. Artık emekli olma durumunda herkes ödediği prim oranında maaş alacak. Fazla prim ödeyen fazla emekli maaşına tabi olacak. Ancak, 2000 yılı ve sonrasını kapsayana adaletsizliği ortadan kaldırmak üzere yapılan başvuru sonuçsuz kaldı. SGK bu konuda ilgili emeklilik sürelerinde sözleşmenin bu şekilde olduğunu belirterek emeklilik maaşlarının aynen devam edeceğini belirtiyor.

Diğer Haberler

İmamoğlu, Kendilerine Gelen Önerileri 6 Maddede Paylaştı

CHP'de genel başkanlığa göz kırpan ve Kemal Kılıçdaroğlu'na başkaldıran İBB Başk...

İtalya'da Askeri Eğitim Uçakları Çarpıştı

İtalya'da, İtalyan Hava Kuvvetlerine ait 2 askeri eğitim uçağının havada çarpışm...

MasterChef Türkiye'de Yarışmacının Yaptığı Yemek Şefleri Şaşırttı

MasterChef Türkiye'nin dün akşam yayınlanan bölümünde 2. tura kalan Kaan'ın hind...

Gazze'de İsrail Saldırılarının Boyutu Büyüyor

Hamas'ın 7 Ekim sabahı başlattığı Aksa Tufanı operasyonuna karşılık veren İsrail...

Beşiktaşta Şok Sergen Yalçın Krizi

Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde alınan beklenmedik mağlubiyet, Beşiktaş cam...

Tete Yunanistan'da Sezonun Oyuncusu Seçildi

Galatasaray'dan Yunanistan'ın köklü kulüplerinden Panathinaikos'a transfer olan ...

Londra ile Washington Arasında Çin Krizi

İngiltere Başbakanı Keir Starmer’ın sekiz yıl aradan sonra Çin’e gerçekleştirdiğ...

Deprem Felaketiyle Sarsılan İlde İlk Kazma Vuruldu

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6'lık iki depremin ağır yıkım yaşattığı 11 ildek...

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten İlk Mesaj

CHP'nin damga vurduğu 31 Mart seçimlerinin ardından Hazine ve Maliye Bakanı Mehm...

İstanbul'da Minibüsler Elektronik Bilet Sistemine Geçiyor

Bugün gerçekleştirilen İstanbul Büyükşehir Belediyesi UKOME toplantısında minibü...

Alışverişlerde Kart Kullanım Mecburiyetini Fırsata Çevirdi

Kayıt dışılığı engellemeye yönelik olarak getirilen "7 bin TL üzerindeki alışver...

Eski Ekonomi Bakanı Kemal Derviş Hayatını Kaybetti

Eski Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Kemal Derviş, 74 yaşında hayatını kaybetti...

Hande ve Hakan İlişkileri Hakkında İlk Kez Konuştu

Özel hayatıyla gündemden düşmeyen Hakan Sabancı ile Hande Erçel, gözlerden uzak ...

35 Yıllık Sanayi Devi Pakpen İflas Etti

Konya'da 35 yıldır faaliyet gösteren sanayi kuruluşu Pakpen yaşadığı ekonomik kr...

Asgari Ücret Sonrası Zincir Marketlere Sıkı Denetim

42 Üründe Gerekçesiz Zam Tespit Edildi Ticaret Bakanlığı, asgari ücretin 28 b...
POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ