6’lı Masada 13 Şubat Krizi

   2026 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Saadet Partisi’nin ev sahipliğindeki toplantıda 13 Şubat’ta kamuoyuna cumhurbaşkanı adayımızı açıklayacağız” sözlerine İYİ Parti’den itiraz geldi. Cumhurbaşkanı adayının 13 Şubat’ta açıklanıp açıklanmayacağı ile ilgili soruya yanıt veren İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, “Son açıklanan altılı masa toplantısındaki bildiride, 13 Şubat’la ilgili toplantı gerçekleştirileceğine yönelik bir bilgi mevcut. Ama adaylık açıklamasına yönelik bir bilgi mevcut değil.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim tarihini “14 Mayıs” olarak açıklamasının ardından Türkiye seçim havasına girdi. AK Parti ve MHP’den oluşan Cumhur İttifakı, adayını Cumhurbaşkanı Erdoğan olarak aylar öncesinden açıklarken, 6’lı Masa ise henüz adayını duyurmuş değil. Millet İttifakı’nın Ortak Politikalar Mutabakat Metni, altı siyasi parti genel başkanının katıldığı toplantıda açıklandı. 9 ana başlık, 2 binin üzerinde maddenin yer aldığı metin, aynı zamanda muhalefetin seçim beyannamesi olma özelliği taşırken, adayla ilgili net bir bilgi yer almadı.

KILIÇDAROĞLU: 13 ŞUBAT’TA ADAYIMIZI AÇIKLAYACAĞIZ

6’lı Masa bir sonraki toplantısını 13 Şubat tarihinde Saadet Partisi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirecek. Bu toplantının öncesinde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’ndan dikkat çeken bir açıklama geldi. Kılıçdaroğlu, dün katıldığı canlı yayında “Saadet Partisi’nin ev sahipliğindeki toplantıda 13 Şubat’ta kamuoyuna cumhurbaşkanı adayımızı açıklayacağız” ifadelerini kullandı.

“ADAYLIK AÇIKLAMASINA YÖNELİK BİR BİLGİ MEVCUT DEĞİL”

İyi Parti’den Kılıçdaroğlu’nun sözlerine itiraz gibi bir açıklama geldi. Cumhurbaşkanı adayının 13 Şubat’ta açıklanıp açıklanmayacağı ile ilgili soruya yanıt veren İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, “Son açıklanan altılı masa toplantısındaki bildiride, 13 Şubat’la ilgili toplantı gerçekleştirileceğine yönelik bir bilgi mevcut. Ama adaylık açıklamasına yönelik bir bilgi mevcut değil.” dedi.

“DEĞERLENDİRMEMİZİN ARDINDAN İYİ PARTİ KARARINI ORTAYA KOYACAK”

Zorlu sözlerine şöyle devam etti: “Ama prosedür olarak. 13 Şubat öncesinde liderler arasında bir görüşme trafiği olacak ve bizim en başından beri söylediğimiz husus var: Nihai adaylık tartışmasının isimler üzerinden masada olduğu bir aşamada, biz mutlaka yetkili kurullarımızı toplayacağız. Bu değerlendirmemizin ardından da nihai olarak İYİ Parti, kararını ortaya koyacaktır.”

Diğer Haberler

Selin Vurduğu İspanya'dan Korkutan Görüntüler

İspanya'nın Zaragoza kentini sel vurdu. Sel sularında mahsur kalan bir kişi, ara...

Deprem Felaketiyle Sarsılan İlde İlk Kazma Vuruldu

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6'lık iki depremin ağır yıkım yaşattığı 11 ildek...

Savaş Bitti Şimdide Sel Vurdu

Yağmur Gazze’de Çadır Kentleri Kullanılamaz Hale GetirdiGazze’de kış mevsiminin ...

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan İsrail'e Net Mesaj

Canlı yayında olası tehditler üzerine konuştu, en kötü senaryoya karşı hazırlık ...

Hürmüz Boğazı’nda Gerginlik: İran, Petrol Tankerine El Koydu

Marshall Adaları Bayraklı Tanker İran Karasularına GötürüldüHürmüz Boğazı’nda ta...

Fransa'da Aşırı Sıcak Nedeniyle 80 Kişi Öldü

Fransa'da temmuz ayında kavurucu sıcaklar nedeniyle 7-13 Temmuz tarihlerinde ilk...

6'lı Masaya HDP'de Katılıyor Mu?

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaro...

Beyaz Altında Hasat Başladı! Üretici Memnun

Batman'da 'beyaz altın' olarak bilinen pamuğun hasadı yapıldı. Bu yılki verimden...

Fatihte Otelde Yaşanan Zehirlenme Faciasının Ayrıntıları Ortaya Çıktı

Olayın Kaynağı Olarak Tehlikeli Bir Kimyasal Belirlendi İstanbul Fatihte bir ot...

Rıdvan Dilmen'in Yaptığı Benzetme Galatasaraylıları Küplere Bindirdi

Fenerbahçe'nin RAMS Başakşehir'i 4-0 yendiği mücadeleyi değerlendiren Rıdvan Dil...

İsrail Devlet Televizyonu Endişe Yarattı

Hamas'ın 7 Ekim sabahı başlattığı Aksa Tufanı operasyonuna karşılık vererek Gazz...

Alkış Meclis Başkanı'nı Sinirlendi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik yolsuzluk soruşturmasında tutuklanan B...

Galatasaray'da Alexis Sanchez Operasyonu Başlıyor

Galatasaray, sezon başında ilgilendiği ancak kadrosuna katamadığı Alexis Sanchez...

Eski Ekonomi Bakanı Kemal Derviş Hayatını Kaybetti

Eski Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Kemal Derviş, 74 yaşında hayatını kaybetti...

Petrol Yükseldi Akaryakıt Etkilendi

Motorine Yeni Zam Kapıda Küresel petrol fiyatlarında yaşanan yukarı yönlü harek...
POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ