Altın ve Borsa Yükselişte

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Altın ve Borsa yükseldi. ABD’de açıklanan tarım dışı istihdam verisi sonrası altın yükseldi. Borsada aynı şekilde bu verilerden etkilenerek yükseliş gösterdi. 1310 dolar seviyesinde olan altının ons fiyatı 1440 dolara kadar yükseldi. Borsa ise günü yüzde 0,50 oranında yükselişle tamamladı. ABD tarımdışı istiham verisi açıklanmadan önce borsa yüzde 0,70 oranında düşüşteyken günü 0,50 oranında yükselişle tamamladı.
Altın ve Borsa Yükseldi
Bist açıklanan veriler sonucunda günü 79 bin 270 ile tamamladı. Altın ons fiyatı ise şu anda 1430 dolar seviyesinde seyrederken, gram altın bu artış sonrasında 85 TL ye kadar yaklaştı. ABD istihdam verileri FED’in parasal genişlemeci politakasının devam etme olasılığını arttırdığı için piyasalar olumlu tepki verdi. Özellikle Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelere ait borsalar ABD istihdam verileri sonrasında yükseliş gösterdi.
altin-ve-borsa-yukseliste
ABD İstihdam Verileri
ABD istihdam verileri sonucunda dolar ise çok az bir düşüşle günü 1,9670 TL den tamamladı. Doların yükselmesi durumunda altının gram fiyatında da bir miktar daha yükseliş bekleniyor. Fakat, istihdam verilerinin doları yükseltmeyeceği, aksine düşüşe neden olabileceğini belirtmekte yarar var.
Dolar Düştü! Dolar Yükselecek mi?
ABD tarım dışı istiham verilerine göre ABD’de eylül ayı boyunca tarım dışı istiham 148 bin arttı. Beklenti ise 180 bin olarak belirtilmişti. İşsizlik oranında ise yüzde 7,3 den yüzde 7,2 oranına düşüş yaşandığı için ABD ekonomisi halen iyiye gidiyormuş gibi görünmüyor. Buda FED başkanı Bernanke’nin parasal genişlemeyi yakın zamanda durdurması yada azaltması ihtimali oldukça düşük kılıyor. Sonuç olarak ABD tarım dışı istiham verileri açıklandıktan sonra Borsa İstanbul yükseldi, Dolar düşerken, Altında yükselenler arasına girdi. Faizde ise bir miktar gerileme yaşandı.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ