İsrail Resmen Kana Susadı

   2026 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

İsrail ve Hamas arasında devam eden çatışmalarda yüzlerce insan hayatını kaybederken, İsrail Başbakanı Netanyahu “Hamas üyesi olan herkes ölüdür” açıklamasını yaptı. Sağlık Bakanı Arbel ise saldırılarda yaralanan Filistinlilerin devlet hastanelerinde tedavi edilmemesi için talimat verdi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail’e yönelik saldırılarının ardından Hamas üyesi olan herkesi ölü olarak nitelendirdi. 6 gündür devam eden saldırılarda çok sayıda kişi can verirken, İsrail Sağlık Bakanı Moshe Arbel de İsrail’e saldırı düzenlerken yaralı halde ele geçirilen Hamas güçlerinin tedavisinin yapılmayacağını açıkladı.

BİRLİK MESAJI VERDİ

İsrail’de “acil durum hükümeti” kurulması konusunda anlaşmaya varılmasının ardından İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, muhalefet liderlerinden eski Savunma Bakanı Benny Gantz ve Savunma Bakanı Yoav Gallant açıklamalarda bulundu. Netanyahu, “İsrail vatandaşları için her türlü düşünceyi bir kenara bırakıyoruz” ifadelerini kullanarak, İsraillilere birlik mesajı verdi.

DEAŞ’A BENZETTİ

Hamas üyesi olan herkesi ölü olarak nitelendiren Netanyahu, Hamas’ın terör örgütü DEAŞ ile aynı olduğunu yineledi. Netanyahu ayrıca, ABD’nin desteğinin İsrail’in mücadelesi için “kritik” öneme sahip olduğunu belirtti.

İsrail resmen kana susadı: Yaralananları tedavi etmeyeceğiz

“ONLARI YOK EDECEĞİZ”

Bakan Gallant ise, Hamas’ın saldırılarını “dünyanın şimdiye kadar gördüğü en kötü terör saldırısı” olarak nitelendirerek, “Olanlar 1945’ten bu yana Yahudi halkının başına gelmedi” dedi. “Hamas’ı yok edeceğiz” ifadelerini kullanan Gallant, “Gazze’deki DEAŞ yeryüzünden silinecek. İsrailli çocukları öldürdüğünüzde buna kayıtsız kalmamız gibi bir durum söz konusu değil” dedi.

YARALI ELE GEÇİRİLEN FİLİSTİNLİLERİ TEDAVİ ETMEYECEKLER

İsrail Sağlık Bakanı Moshe Arbel de İsrail’e saldırı düzenlerken yaralı halde ele geçirilen Filistinlilerin tedavisinin yapılmayacağını bildirdi. Arbel, dün Başbakan Binyamin Netanyahu’ya yazdığı mektubunda, saldırılarda yaralanan Hamaslıların devlet hastanelerinde tedavilerinin durdurulması emrini verdiğini açıkladı.

Mektubunda, “Sağlık sistemi bu zor zamanlarda İsrail askerlerinin tedavisine ve gelecek olana hazırlıklı olmaya odaklanmalıdır” diyen Arbel, kendi rehberliği altındaki kamu sağlığı sisteminin, Hamaslıları tedavi etmeyeceğini duyurdu.

Diğer Haberler

Taklit Gıdalar Listesi Güncelledi

Antalya'da Kasap ve Pideci Skandalı: Tek Tırnaklı Et Kullanıldığı İfşa Edildi T...

Hastanenin Oyununu Türk Damat Bozdu

Antalya'da düşüp bileğini kıran Ukraynalı Olena Buletsa, gittiği özel hastanede ...

Demet Akalın ve Berkay Altı Yıl Sonra Gözyaşlarıyla Barıştı

Magazin dünyasında uzun süredir devam eden bir küslük daha son buldu. Demet Akal...

Termometreler 52 Dereceyi Gösterdi!

Türkiye'de en yüksek hava sıcaklıklarının yaşandığı kentlerden biri olan Şanlıur...

750 TL Vermezsen Sonun Suriye ve Filistin Gibi Olur?

Büyük Birlikte Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, 100 bin TL'lik kredi kartı...

Küresel Yazılım Sıkıntısı Nedeniyle 84 Sefer İptal Edildi

Yazılım sistemindeki küresel sıkıntı hava ulaşımında aksamalara neden olurken Tü...

Los Angeles'ta Sokağa Çıkma Yasağına Uymayanlar Gözaltına Alınacak

Ateş çemberindeki Los Angeles'ta tahliye edilen evlerin yağmalanma riski nedeniy...

Akçay: "Faiz İndirimi Gündemde Değil"

Merkez Bankası temmuz ayında faizi yüzde 50'de sabit tuttu. Bir sonraki döneme i...

Kız Kulesi Restorasyon Çalışmaları Tamamlandı

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 2021 yılında başlatılan restorasyon çalışm...

İstanbul'da Minibüsler Elektronik Bilet Sistemine Geçiyor

Bugün gerçekleştirilen İstanbul Büyükşehir Belediyesi UKOME toplantısında minibü...

Aliyev'den Tartışma Yaratacak Çıkış

Elbette! Aşağıda verdiğiniz metni tamamen özgünleştirerek, yeni bir başlık altın...

Derbi Tekrar Edilebilir Mi?

Derbide Kural Hatası İddiası: Deniz Çoban'dan Maçın Tekrarı İçin Çarpıcı Açıklam...

Rıdvan Dilmen'in Yaptığı Benzetme Galatasaraylıları Küplere Bindirdi

Fenerbahçe'nin RAMS Başakşehir'i 4-0 yendiği mücadeleyi değerlendiren Rıdvan Dil...

Zihinsel Sağlığı Korumanın Basit Yolları

Zihinsel sağlık, fiziksel sağlık kadar önemlidir ve günlük yaşam kalitesini doğr...

TBMM Dilekçe Komisyonu'na Başvuru Yapıldı

Yeni Çalışma Düzenlemeleri ve Aile Hakları Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) ...
POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ