Arpa Ektikleri Yerden Petrol Fışkırdı

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün, “Sadece son bir ayda 3 yeni kuyuda petrol keşfettik.” diyerek müjdeyi verdi. Yeni kuyulardan birinin bulunduğu Diyarbakır’da ise büyük sevinç yaşandı. 22 dönümlük arsasında petrol bulunan ve hiçbir para talebinde bulunmadığını söyleyen Fesih Oğurgül, “Buğday ve arpa ektiğimiz yerde artık petrol fışkırdı.” diyerek mutluluğunu ifade etti.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Batman Bölge Müdürlüğü’nce Diyarbakır’da sürdürülen çalışmalarla 2 kuyuda petrol bulunduğu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Karadeniz’de bulunan 405 milyar metreküplük doğal gazın ardından kara alanlarında sürdürülen çalışmaların da sonuçlarını almaya başladıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sadece son bir ayda 3 yeni kuyuda petrol keşfettik. Diyarbakır’da bulunan Akoba-1 ve Yenişehir-1 kuyularıyla Kırklareli’ndeki Misinli-2 kuyularımızda günlük üretimimize 6 bin 800 varil ilave sağladık” ifadelerini kullandı.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın işaret ettiği kuyu! Arpa ektikleri yerden petrol fışkırdı

KENT SAKİNLERİ HAVALARA UÇTU

Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde Akoba-1 kuyusu ile Yenişehir ilçesindeki Yenişehir-1 kuyularından petrol çıkarılması kentte sevinç yaşattı. Akoba-1 kuyusundan günlük 2 bin 800, Yenişehir-1 kuyusundan ise 3 bin varil petrol elde edileceği bildirildi.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın işaret ettiği kuyu! Arpa ektikleri yerden petrol fışkırdı

BÖLGEDEKİ GÜNLÜK ÜRETİM 43 BİN 300 VARİLE ULAŞTI

TPAO’nun Batman Bölge Müdürlüğü sorumluluk alanındaki Batman, Diyarbakır, Mardin, Siirt ve Şırnak’ta yaklaşık 70 sondajda 37 bin 500 varil petrol elde ediliyor. Diyarbakır’da yeni keşfedilen kuyularla birlikte bölgede günlük petrol üretiminin 43 bin 300 varile ulaştığı bildirildi

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ