Mehmet Şimşek’ten Kurmaylarına Sert Tepki

   2026 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Kayıt dışılıkla mücadelede denetimler son sürat devam ederken Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek üst düzey yöneticiler de dahil olmak üzere kurmaylarına verdiği talimatı açıkladı. Bakan Şimşek “Artık sizi Maliye Bakanlığı kampüsünde görmek istemiyorum, karşılaşmak istemiyorum sizinle” dediğini aktardı.

Hazine ve Maliye Bakanlığının kayıt dışılıkla mücadelesi hız kesmeden devam ederken Bakan Mehmet Şimşek’ten dün dikkat çeken bir çıkış geldi. Mali denetimlerin her sektör için giderek arttığını, kayıt dışılıkla mücadele dışında seçeneklerinin olmadığını belirten Şimşek kurmaylarına verdiği talimatı da ilk kez açıkladı.

“SİZİNLE KAMPÜSTE KARŞILAŞMAK İSTEMİYORUM”

“Çok kazanandan ve kayıt dışı olandan biz vergi almak için ne gerekiyorsa yapacağız. Hem kazanıyor hem kayıt dışı” diyen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “O kesimleri buradan uyarıyorum, sürekli sahada olacağız. Arkadaşlara söyledim, üst düzey yöneticilerimiz dahil. Artık sizi Maliye Bakanlığı kampüsünde görmek istemiyorum, karşılaşmak istemiyorum sizinle. Sürekli sahadaki ekiplerin başında siz de sahada olacaksınız. Hedef vergide adalet ve etkinlik, kayıt dışılık en büyük adaletsizliktir” ifadelerini kullandı.

“EYT’NİN BÜTÇEYE YÜKÜNÜ KAPATACAK”

EYT’nin maliyet hesaplaması kademeli emeklilik bekleyenleri de düşündürürken Bakan Şimşek, “Kayıt dışılık düşük verimlilik, düşük ölçek, itibarsızlık, haksız rekabet demek, en büyük tutku ile üzerine gideceğimiz konu kayıt dışılık, bizim bütçeyi düzeltmemiz lazım. EYT’nin gelecek yıl etkisi neredeyse 1.2 trilyon lira. Bu sene 740 milyar lira. Bu olmuş bitmiş, artık geriye bakmanın manası yok. Kayıt dışılıkla mücadele ederek bunu telafi etmek istiyoruz” şeklinde değerlendirmede bulundu.

“KIYAMET KOPARDILAR”

Şimşek sözlerini, “Onun için son veri paketinde dikkat ederseniz istisnaları azalttık, çok uluslu şirketlere asgari kurumlar getirdik yüzde 15, Türkiye’deki şirketlere geçmiş haklarını tabii ki koruduk ama bundan sonrası için yüzde 10 asgari kurumlar vergisi getirdik. Vatandaşa yansıyan önemli adım atmadık. O kadar yaygara koparılmasına rağmen bir taslak üzerinden benim bile görmediğim bir taslak üzerinden ne kıyametler kopardılar. Bizim için kayıt dışılıkla mücadele olmazsa olmaz” diyerek sürdürdü.

“ÇOK KAZANANLAR MUTLAKA MALİYE KAPINIZI ÇALACAK”

Konuya ilişkin son olarak Bakan Şimşek, “Bütün bu konulara eğileceğiz. Sektör zikretmem yanlış yerlere çekilir. Bütün sektörler ama özellikle kayıt dışı sektörler, çok kazananlar, Maliye mutlaka kapınızı çalacak” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

Türkiye'nin Meseleleri Günlük Siyasetin Üzerindedir

“TÜRKİYE’NİN MESELELERİ GÜNLÜK SİYASETİN ÜZERİNDEDİR” Milliyetçi Hareket Part...

Fon Krizinde Geri Ödeme İçin Yeni Düzenleme Hazırlığı

Fon kriziyle ilgili yaşanan gelişmelerin ardından AK Parti harekete geçti. Serma...

İsrail Devlet Televizyonu Endişe Yarattı

Hamas'ın 7 Ekim sabahı başlattığı Aksa Tufanı operasyonuna karşılık vererek Gazz...

Lübnan'da Çağrı Cihazlarının Patlamasında MOSSAD Parmağı

İsrail, Lübnan'da Hizbullah üyelerinin kullandığı çağrı cihazlarına siber saldır...

İstanbul'da Minibüsler Elektronik Bilet Sistemine Geçiyor

Bugün gerçekleştirilen İstanbul Büyükşehir Belediyesi UKOME toplantısında minibü...

Clinton Çifti Epstein Soruşturmasında Kongreye İfade Verecek

Eski ABD Başkanı Bill Clinton ve eşi eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, mily...

"Togg'a Kredi" İlanı Verip Vurgun Yapmışlar

Diyarbakır merkezli 3 ilde, "deprem" ve "Togg" kredisi vaadiyle vatandaşları dol...

Merkez Bankası'nın Başkanı Hafize Gaye Erkan Kimdir?

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Merkez Bankası Başkanlığı'na Hafize Gaye Erkan ...

Manchester City’nin Gözdesi Zeki Çelik

Guardiola’nın Sağ Bek Arayışında Favori İsim Manchester City’de t...

Sergen Yalçın'dan Kadın Hakem Yorumu

"Erkek Olunca Birbirimize Giriyoruz" Türk futbolunun dikkat çeken isimlerinden ...

Sahte İçki Kabusu Büyüyor

İstanbul’da 14 Ocak ile 6 Şubat tarihleri arasında sahte içkiler nedeniyle 70 ki...

Sivas'ta Ekmek Ucuz, Mezar Yerleri Bedava

Büyükşehirlerde ekmek fiyatlarının peş peşe zamlanmasına inat Sivas'ta bazı büfe...

Yüzü Asık Olan Akşener Sessizliğini Bozdu

Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adayı olarak açıklandığı sırada surat ifade...

İşte Emekli ve Memurun Alacağı Zamlı Maaş

Milyonlarca memur ve emekli vatandaşın gözü açıklanacak enflasyon oranlarına kit...

Çöp Adam Dizisi için Final Kararı Alındı

Geçtiğimiz günlerde yeni sezonu başlayan Çöp Adam dizisi için final kararı alınd...
⁠
POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ