Asgari Ücret Nedir? Ödenmezse Ne Olur?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Günümüzde kredi kartı kullanan kişi sayısı oldukça arttı. Artık öğrencilerin bile kredi kartı olduğu günümüzde kredi kartlarını bilinçli olarak kullanmak gerekiyor. Aksi halde başınıza iş alabilirsiniz. Özellikle kredi kartı kullanan çoğu kişi adeta kredi kartı borçları ödenmeyecekmiş gibi yani bedava alışveriş mantığıyla alışveriş yapıyor ve sonucunda aniden büyük bir borçla karşılaşabilir ve hayal kırıkları yaşayabilirsiniz.
Kredi Kartı Asgari Ücreti Nedir?
Kredi kartı için asgari ödeme tutarı belirlenmektedir. Bu tutar genellikle yüzde 25 olarak belirlenmiş olsada bazı bankalar yüzde 30 olarak tercih etmektedir. Asgari ödeme tutarı borcun yüzde 25 ine takabül eder ve o ay ödenmesi gereken en az tutardır. 3 bin TL lik bir kredi kartınız varsayalım. İlgili ay için bin TL alışveriş yaptığınızı düşünelim ve hesap ekstrenize bin TL nin yüzde 25 lik kısmı olan 250 TL asgari tutar olarak yansıyacaktır. Asgari tutar ödenmesi gereken en az tutar olup, ödenmemesi durumunda ilgili kredi kartı sahibi cezalandırılmaktadır.
asgari-tutar-nedir-odenmezse-ne-olur
Asgari Ücret Ödenmezse Ne Olur?
İlgili kredi kartı için 3 defa üst üste kredi kartı asgari tutarını ödemediğinizde kredi kartınız nakit kullanımına kapatılır, kalan aylar içerisinde borcun tamamını öderseniz, yani hesap özeti borcunu tam olarak öderseniz nakit çekimine tekrar açılır. Geçtiğimiz günlerde çıkarılan kanunla kredi kartının asgari ödemesini 3 ay üst üste yapmayan kredi kartı sahiplerinin kartlarının kapatılacağı belirtildi. Ancak, henüz yürürlüğe girmemekle birlikte asgari tutarın ödenmemesi aynı zamanda ilerleyen zamanlarda bankadan kredi alma, kredi kartı talebinde bulunma vb. işlemlerde de sıkıntı yaratmaktadır. Özellikle asgari ödemesini yapmayan banka müşterilerine kredi verilmeyebiliyor. Bu yüzden mümkün olduğunca en azından borcun tamamını yatıramıyorsanız bile asgari tutarı ödemek için elinizden geleni yapmalısınız. Asgari tutar genellikle hesap kesim tarihinden itibaren 12 gün içerisinde ödenmesi gerekiyor.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ