Asgari Ücretli Çalışana Vergiden Muafiyet

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Asgari ücretli çalışana vergiden muafiyet geliyor. Asgari ücretli çalışanların maaşlarının oldukça düşük olması hükümetin gelir dağılımı konusunda eşitliği sağlaması için çalışmalar başlatmasına neden oldu. Asgari ücret ile evini geçindirmekte zorlananların düşünelerek Asgari ücretlilerden vergi alınmaması konusu gündeme getirildi.
Asgari Ücretliden Vergi Alınmayacak
Asgari ücretli çalışana vergi muafiyeti getirilmesi konusu AK Parti’nin 21. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı Kızılcahamam Asya Termal Tesislerin dile getirildi. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantıda, Mehmet Ali Şahin Asgari ücretle çalışana vergi muafiyet getirilmesine karar verildiğini açıkladı. Bunu duyan Recep Tayyip Erdoğan “iyi yapmışsınız” diyerek yanıt verdi. Asgari ücretten vergi kesintisi yapılmaması durumunda ise yıllık ülkemize getireceği bedel ise 12 milyar TL olarak belirtildi.
asgari-ucretliler-vergi-odemeyecek
Asgari Ücretlilere Vergi Muafiyeti Geliyor
Asgari ücretten vergi alınmaması durumunda büyük bir yükün altına girecek olan devlet gelir dağılımındaki eşitsizliği azatlamak için bu uygulamayı kabul edecek gibi görünüyor. Asgari ücretli çalışana vergiden muafiyet haberi henüz kesinleşmedi. Fakat, konunun önümüzdeki günlerde tartışılarak yeni Anayasa’ya eklenmesi düşünülüyor.
Vergi Muafiyeti Kimleri Kapsıyor?
Asgari ücretten vergi kesintisi yapılmaması durumunda artık Asgari ücretle çalışan kişiler daha fazla ücret alacak. Brüt ücret ile net ücret arasındaki fark oldukça azalacak. Asgari ücretin üzerinde çalışanlar ise uygulamadan yararlanamayacak. Asgari ücretliler ise vergiden muaf olarak işlerine devam edecek. Henüz yasalaşmayan kanun için asgari ücretliler oldukça umutlu.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ