Babanın Yaşı, Çocukta Otizm Riskiyle İlgili Mi?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Çocuklarda otizm tehlikesi anne ve babanın yaşıyla alakalı olabiliyor. Erkekler hangi yaşlarda çocuk sahibi olursa çocukları otistik olabilir? Çocuklarda meydana gelen yeni bir genetik mutasyon nedeniyle gebelik anında babanın yaşıyla alakalı olduğu düşünülüyor. Babanın her 1 sene daha sonra baba olma hali otizm riskini 2 katına çıkarıyor. Anlayacağınız ne kadar çabuk baba olunursanız bebeğinizin otistik olma olasılığını o denli düşürürsünüz.
Babanın Yaşı Otizm Riskini Arttırıyor
35 yaşındaki bir kişinin 20 yaşındaki bir kişiye oranla spermleri iki defa genetik mutasyona uğruyor. Otizm ve şizofreni gibi gelişimsel sorunlar mutasyon problemleriyle birlikte geliyor. Otizmi önleme konusunda ailenin önemi büyük. Kısacası ilerleyen yaşlarda baba olunmamalı. Birçok toplumda otistik doğan bebeklerin bu sağlık sorunlarından büyük oranda  nedeni babalarının yaşlı olması olarak görülmektedir.
baba-nin-otizm-riski-etkisi
Anne yaşı da bu konuda etken  olan özellikle babanın yaşı büyük etkiye sahip. En büyük ve kötü mutasyonlara bakıldığında %97 oranında babanın sebep olduğu faktördür. Zihinsel geriliğe ek olarak birçok problemede neden olabiliyor. Genetik kusur tehlikesini önlemek için erken yaşlarda baba olmak gerekiyor. Kadınlarda da 35 yaş ve ilerleyen yaşlarda gebeliklerde Down sendromu problemleri artmaktadır. Bu da sperm dönüşümü ile mutasyon değişiminden ortaya çıkmaktadır.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ