İsrail Ordusu, Refah Kentindeki Mahalleleri Boşaltmaya Başladı

   2026 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’nin güneyinde 1 milyondan fazla yerinden edilmiş Filistinlinin sığındığı Refah kentindeki bazı mahalleleri boşaltmaya başladı. Uluslararası toplumun “yeni katliam” uyarılarına rağmen Refah’a kara harekatında ısrar eden İsrail’in bu hamlesi yakın zamanda bölgeye girileceği şeklinde yorumlandı.

İsrail Devlet Televizyonu KAN’ın haberinde, İsrail ordusunun, Refah’ın doğusunda İsrail sınırı yakınındaki birçok mahalleyi boşaltmaya başladığı belirtildi. The Times of Israel gazetesinin haberinde de İsrail ordusunun, Refah sınırının doğusundaki mahallelerde yaşayan Filistinlilere el-Mevasi ve Han Yunus’taki “insani bölgelere gitme” çağrısı yaptığı kaydedildi.

1,9 MİLYON KİŞİ YERİNDEN EDİLDİ

İsrail’in 7 Ekim 2023’ten bu yana sürdürdüğü saldırıları nedeniyle yaklaşık 2,3 milyon nüfuslu Gazze Şeridi’nde 1,9 milyon kişi, yerinden edildi. Bu Filistinlilerin çoğu, İsrail’in daha önce “güvenli bölge” olduğunu iddia ettiği Refah kentine sığındı.

Gazze Şeridi’nin en güneyinde, Mısır sınırında yer alan Refah’ın İsrail saldırılarından önce 280 bin olan nüfusu, halihazırda 5 katından fazla artarak neredeyse 1,5 milyona ulaştı. Uluslararası toplum, İsrail’i Refah’a yönelik kapsamlı bir saldırının yeni ve büyük bir trajediye sebep olacağı konusunda uyarmıştı.

Harekat artık an meselesi! İsrail ordusu, Refah kentindeki mahalleleri boşaltmaya başladı

İSRAİL REFAH’I İŞGAL ETME TEHDİDİNİ SÜRDÜRÜYOR

İsrail saldırılarından kaçarak, yeterli kalacak yerin bulunmadığı ve altyapının yetersiz kaldığı Refah’a sığınan Filistinlilerin büyük bölümü, derme çatma çadırlardan oluşan kamplarda yaşam mücadelesi veriyor. İsrail ordusunun sık sık hava saldırıları düzenlediği Refah’a kara saldırısı başlatması halinde sivillerin Gazze Şeridi’nde sığınacak yerinin kalmayacağından endişe edilirken, uluslararası toplumdan gelen uyarılara rağmen İsrail makamları, Refah’ı işgal etme tehdidini sürdürüyordu.

Harekat artık an meselesi! İsrail ordusu, Refah kentindeki mahalleleri boşaltmaya başladı

GALLANT: REFAH’I ÇOK YAKINDA İŞGAL EDECEĞİZ

Savunma Bakanı Yoav Gallant, dün, Hamas hareketinin Tel Aviv hükümetiyle esir takası anlaşmasına varmak istemediğine dair göstergeler olduğunu iddia ederek, Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah kentini “çok yakında işgal edeceklerini” belirtti.

Harekat artık an meselesi! İsrail ordusu, Refah kentindeki mahalleleri boşaltmaya başladı

35 BİNE YAKIN FİLİSTİNLİ ÖLDÜRÜLDÜ

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda en az 14 bin 944’ü çocuk, 9 bin 849’u kadın olmak üzere 34 bin 683 Filistinli öldürüldü, 78 bin 18 kişi yaralandı. Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

Diğer Haberler

Galatasaray, Arda Güler'e Teklif Götürdü Mü?

Süper Lig'de şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerleyen Galatasaray, yeni sezo...

Küresel Yazılım Sıkıntısı Nedeniyle 84 Sefer İptal Edildi

Yazılım sistemindeki küresel sıkıntı hava ulaşımında aksamalara neden olurken Tü...

Zelenski'nin Eski Danışmanından Ssuikast İması

Ukrayna'nın Dnipro şehrinde apartmana isabet eden füze saldırısında kendi ülkesi...

Vergi Düzenlemeleri Enflasyon Üzerinde Olumsuz Etki Yapacak

Merkez Bankası politika faizini yüzde 17,5 seviyesine yükseltirken yapılan açıkl...

Wanda Nara'dan Icardi'ye Bir Darbe Daha

Mauro Icardi ile sallantılı bir ilişki yaşayan Wanda Nara, daha önce adının aşk ...

"Depremzede Çocuklar Beyaz Bir Araçla Kaçırıldı" İddiası

Kahramanmaraş merkezli iki depremin yıkım yaşattığı bölgede kaybolduğu öne sürül...

Orkun Kökçü, Beşiktaş Tarihine Geçiyor

Benfica, Orkun Kökçü’nün Beşiktaş’a Transfer Şartlarını Açıkladı Portekiz’in kö...

Bakan Şimşek'ten Vatandaşlara Uyarı

Borsa İstanbul'un 150. yıl gong töreninde konuşan Bakan Şimşek, borsanın bir oyu...

Ünlü Şarkıcı Güllü'nün Kızı Yurt Dışına Kaçmak İstedi

Ünlü Şarkıcı Güllü’nün Şüpheli Ölümü: Kızı ve Arkadaşı Gözaltında Olayın Meyd...

MHP'den 6'lı Masaya Çağrı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Kızılcahamam kampı sonrasında dikka...

Taksiciler Yüzde 75 Zammı Beğenmedi

İBB tarafından yüzde 75 zamla taksilerin 40 TL olan indi-bindi ücretinin 70 TL o...

Tecavüzcüsünü Öldüren Kadına İlginç Mahkeme Kararı

Meksika'da Roxana Ruiz isimli kadın, kendisine tecavüz eden damı tişörtle boğara...

Türkiye'de İşsiz Sayısı Artmaya Devam Ediyor

TÜİK'in açıkladığı işsizlik rakamlarına göre ocak ayında dar tanımlı işsizlik or...

Kongo'da İnceleme Heyetini Taşıyan Uçakta Korku Dolu Anlar

Bakır Madenindeki Göçükte Can Kaybı ArtıyorKongo Demokratik Cumhuriyetinin Luala...

Kahramanmaraş'ta Enkazlar Böyle Taşınıyor

Kahramanmaraş'ta yıkılan binaların enkazını taşıyan hafriyat kamyonları metreler...
POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ