Bağırsak Enfeksiyonu (İltihabı) ve Belirtileri Nelerdir?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Kalın ve ince bağırsaktaki zarın belli nedenlerden dolayı zarar görmesi ve patlaması ile birlikte bağırsak hastalıkları karşımıza çıkıyor ve bu hastalığa kısa sürede müdahale edilmediği takdirde iltihap meydana geliyor. Sancılı hastalıklardan bir tanesidir ve yediğiniz besinlerin bu hastalıkta çok önemli bir yere sahip olduğunu da belirtmek gerekiyor.
Tıpta tedavisi en sıkıntılı olan hastalıklardan bir tanesi olarak listede yeri alıyor ve teşhis edilmesi de bir o kadar zor diyebiliriz. dilerseniz bu hastalığın belirtilerine hep birlikte göz atalım ve bu belirtiler ile karşılaşıyorsanız eğer erken teşhis için en kısa sürede doktora gitmenizde de fayda var diye düşünüyorum.
bagirsak-enfeksiyonu-iltihabi-belirtileri
Bağırsak Enfeksiyonu (İltihabı) ve Belirtileri:

  • İlk aşamada karın bölgesinde şiddetli ağrılar ile özellikle gece yarıları uyarılmaya başlarsınız ve bir süre sonra uyku düzeninizde de belli başlı bozukluklar meydana gelir.
  • Sıradan bir insan ile kıyaslandığında dışkının renginin değiştiğini ve özellikle kanlı ishalin meydana geldiği görülür ve en önemli belirtilerden bir tanesi de budur.
  • Yine normal bir insanda dışkıda mukus görülmesi söz konusu değildir ancak iltihap sürecinde dışkılarınızda mukus tabakası görülür ve bir süre sonra mukuslu bölge giderek büyür.
  • Düzenli yemek yemenize rağmen belli oranda kilo kaybı meydana gelir.
  • Ateşlenme ve aşırı terleme de yine bu hastalığın en önemli belirtileri arasında yer alıyor ve erken teşhisin önemini de arttırıyor.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ