Banka Kredisi Sigorta Ücretleri İadesi Yapılıyor mu?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Bankalardan kredi alan kişi sayısı son yıllarda yüzde 200 oranında arttı. Bunların içerisinde, konut kredisinden, otomobil kredisine, ihtiyaç kredisinden tüketici kredisi kadar birçok katagoride kredi bulunmaktadır. Bankadan kredi alan binlerce kişi sigortalardan dertli. Şikayet Var internet sitesinden okuduğum şikayetlerin çoğunluğu kredi alanlar için dosya masrafı ve sigorta ücreti şeklinde oluyor. Bankadan kredi alan kişilerin sigorta ücretleriyle ilgili sürprizlerlede karşılaştıkları görülmüştür. ÖZellikle kredi alırken sözleşmeyi imzalarken okumayanların birçok haksız ücreti ödemek zorunda bırakıldığı görülüyor. Kredi alırken bankalarla anlaşma yaparken yada sözleşme imzalarken gerçekten dikkatli olmak gerekiyor. Konuyla ilgili ayrıntıları haberimizden bulabilirsiniz.
Kredi Alırken Hayat Sigortasına Dikkat
Banka’dan konut kredi alanların zorunlu hayat sigortası yaptırmak zorunda bırakıldığı görülüyor. Ancak, bunun yanı sıra hayat sigortası yapıldığında haberi bile olmayanlar yüksek taksitler ödeyerek şok oluyor. Geri dönüşü olmayan bu durum adeta kredi çekenlerin hayatını karartıyor. Son yıllarda banka kredisine yönelen vatandaşların en çok dert yandığı konuların başında dosya masrafı sonrasında ise hayat sigortası ve kredi alırken yapılan diğer sigorta ve masraflar görülmektedir.
banka-kredisi-hayat-sigortasi-iade-ediliyor-mu
Banka Kredisi Şikayetleri
İnternette konuyla ilgili birçok şikayet bulunuyor. Bu şikayetlerden birkaçını sizler için haberimize taşıdık. Şikayet 1 : Ahmet bey, 2 yıl önce aldığı konut kredisi için haberi olmadan hayat sigortası yapılmış. Maaşının her ay 400 TL fazla çekildiğini fark eden Ahmet bey, bankaya giderek her ay fazladan ödediği 400 TL nin hesabını sormuş. Banka bu bedelin hayat sigortası olduğunu ve kredi alırken sözleşmesinde yazdığını belirtmiş. Ahmet beyin kredisinin bitmesine 8 yıl daha var ve 8 yıl boyunca ayda 400 TL hayat sigortası bedelini ödemek zorunda bırakılmış. Sözleşmenin önüne getirilmesiyle yapacak birşeyi olmadığını anlayarak bankadan ayrılmış. Şikayet 2 : Derya hanım, 2010 yılında tüketici kredisi almış. Aldığı tüketici kredisini tamamen ödeyerek borcunu kapatan Derya hanım 1 yıl sonra bankaya borcu olduğunu öğrenmiş. Durumdar haberi olur olmaz soluğu bankada alan Derya hanım borcunun ödediğini söylesede, son taksitinin ödenmediği gerekçesiyle faiziyle birlikte borcu olduğu ortaya çıkmış. Şikayet 3 : Özdemir bey, konut kredisi için bankasına başvuruda bulundu. Başvuru kabul edildiği gün 0,89 oranında faiz için anlaşma sağlandı ve kredi için sözleşme imzalandı. Özdemir bey emekli olduğu için kredi taksitlerinin maaşından kesileceğini biliyordu. Fakat, maaşından daha yüksek bir meblağ kesildiğini görünce bankaya gitti. Bankadan aldığı 0,89 oran yerine 1,09 oranında faiz uygulanan Özdemir bey için bankadan “Yapabilecek birşey yok” yanıtını aldığını iddia ediyor.
Banka Kredisi Sigorta Ücretleri İadesi Yapılıyor mu?
Şikayetler oldukça fazla olmakla birlikte bankalar kredi alan müşterilerine ekstra ücretler çıkarabiliyor. Hayat sigortası, dosya masrafı vb. durumlar için kredilere ekstra ücret çıkaran bankalar sadece faizden değil masraflardanda yüksek meblağalar kazanmanın peşinde. Banka kredisi sigorta ücretlerinin iadesi yapılıyor mu? sorusunun cevabı ise, hayrı böyle bir iade söz konusu değil. Eğer kredi için sigorta bölümünü imzalamışsanız, artık sigorta şartlarını kabul etmiş ve sigorta için gerekli tutarıda ödemeyi kabul etmiş sayılırsınız. Bu yüzden bankalardan kredi alırken ya sözleşmeyi iyi okuyacak ve doğru karar vereceksiniz yada banka kredisi kullanmak yerine farklı şekillerde ihtiyacınızı karşılayacaksınız. Aksi halde hayat sigortası yada banzer masraf altında ücretler ödemek zorunda bırakılabiliyorsunuz. Yinede, her bankayı bir tutmayıp, işini iyi yapan banka ve şubeleri olduğunuda söylemeden geçmeyelim.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ