Banka Kredisiyle Emekli Olabilir Miyim?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Emeklilik insan hayatından önemli bir yer kaplamaktadır. Primlerini tamamlayamayan buna rağmen emeklilik yaşı gelenlerin ise son yıllarda en çok merak ettiği konuların başında gelmektedir. Banka kredisiyle emekli olmak geçtiğimiz aylarda SGK tarafından üzerinde çalışıldığı fakat henüz torba yasaya eklenmeyen durumlardan biriydi. Banka kredisiyle emekli olmanında tabiki şartları olacak. Her isteyen banka kredisiyle emekli olamayacak. Banka kredisiyle emeklilik nasıl oluyor? ayrıntılar haberimizin devamında.

Krediyle Sigorta Primi Tamamlanır mı?

Emeklilik yaşı gelen birçok kişi geçmişte çalışmış olmasına rağmen emekli olamadı. Sigorta primlerini eksik yatıran, yatırmayan ve daha az günden yatıran işverenler işçilerini mağdur etti. Yıllarca çalışmasına rağmen sigorta primleri emeklilik için yeterli olmayan birçok kişi emeklilik hayallarini suya attı. Fakat Sosyal Güvenlik Kurumu yaptığı açıklama ile torba yasada böyle bir kanun üzerinde çalıştıklarını belirterek krediyle emeklilik için yeşil ışık yaktı. Banka kredisiyle emekli olmak isteyenlerin belirli sayıda primi bulunması gerekiyor. SGK‘nın bu konuda en az 1800 prim gününü dolduranların banka kredisiyle emekli olabileceklerini düşünüyor.
banka-kredisiyle-emekli-olmak

Banka Kredisiyle Nasıl Emekli Olunur?

3600 gün üzerinden emekli olacak kişilerin emeklilik yaşlarınında gelmiş olması şart. 1800 gün prim ve daha fazlasına sahip olanlar için kalan 1800 günü banka kredisiyle tamamlama fırsatı tanınıyor. Banka 36 aya varan vadelerde kalan 1800 günün hesabına göre ücreti ödeyecek. Kişi emekli olacak ve emekli maaşının bir kısmı krediye gidecek. 3600 günün ne kadar fazlası tamamlanmışsa kredi taksitleri o kadar az olacağından emekli olan kişide o kadar çok maaş alacak. 3600 gün üzerinden emeklilikte maaş oranı 600 TL olduğu belirtiliyor. Bu durumda 2500 gün primi bulunan bir kişi 1100 gün prim için 14 bin TL ye ihtiyaç duyuyor. Buda 36 ay vade ile banka kredisiyle ödenmesi durumunda 600 TL lik maaşın 500 TL tutarı kredi taksitine gidiyor. Fakat 3 yıl sonunda emekli maaşını tam olarak almaya devam edecek. Ayrıca vatandaştan herhangi bir bedelde gitmiyor. Bu durumda SGK prim kazanırken, vatandaş emekli oluyor ve bankada kredi vererek kazanç sağlıyor. Torba yasada yer alması istenen önemli bir yasa olan banka kredisiyle emekli olma konusunda çalışmaların yapıldığı söyleniyor. Kesinleşen herhangi birşey söz konusu değil.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ