Borsa Düşüşte

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

borsa-dusustu-2013Mayıs sonundan bu yana düşüşe devam eden borsa düşüşüne devam ediyor. Bugün açıklanması beklenen ABD temmuz ayı askıda olan konut satışları verisi borsayı sarstı. Mayıs sonunda düşmeye başlayan borsa, Gezi Parkı olaylarının yanı sıra FED başkanı Bernanke’nin tahvil alımlarını azaltma yönündeki konuşmaları ve beklentileri borsada düşüşü devam ettiren etkenlerden oldu. BIST 100’de uzun süredir heyecanla beklenen ve uzun süreli düşüşün devam etmemesi için 70 bin desteğinin altına inilmemesi gerektiği uzmanlar tarafından belirtiliyordu. Bugün açıklanan ABD verileri Borsa İstanbul’un 70 bin puan altına gerilemesine neden oldu.
Borsa Düştü
Borsa İstanbul’un FED’in tahvil alımlarına başlamasından önce toparlanması zor gibi görünüyor. Zira bu söylentilerin başlamasıyla düşüşe geçen gelişmekte olan ülkeler borsaları düşüşe devam ediyor. Borsa İstanbul 100 endeksi 70.000 puan altına gerilemesi durumunda uzun vadede yükselişin zor olduğu söyleniyordu. Gerçektende 70.000 puan altına gerileyen borsa günü 69.709 puandan kapattı. Dolar fiyatı 1,97 TL oldu. Doların yıl sonuna kadar 2 TL ve üstü olabileceği düşüncesi halen devam etsede, tahvil faizlerinin 9,70 olduğu ve bu gelişmelere göre düşük kaldığı söylenebilir.
ABD Verileri Borsada Düşüşe Neden Oldu
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası istisnai gün ilan etti ve bu günleri birkaç gün daha devam ettirecek gibi görünüyor. Bu akşa açıklanacak olan ABD merkez bankası verileri 21:00’da yarın için borsada yeni bir düşüşe neden olabilir. 30-31 temmuz tarihinde açıklanan toplantı tutanakları piyasada belirleyici olacak. Amerika’da açıklanan veriler ekonomik olarak iyileşme sağlaması durumunda FED’in parasal genişlemeyi azaltacağı ve kısa süre sonra parasal genişlemeyi tamamen bitireceği düşüncesi en çok merakla beklenen gelişmeler arasında yer alıyor.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ