Çiftçiler Yolları Kapatıp Saman Balyalarını Ateşe Verdi

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Hollanda’da hükümetin azot emisyonunu azaltma kararına tepki gösteren çiftçiler, ülkenin farklı noktalarında yolları trafiğe kapattı. Yollara gübre döken çiftçiler saman balyalarını ateşe verirken, hükümet yetkilileri ise eylemlerin sona erdirilmesi çağrısında bulundu.28.07.2022 07:14 – Güncelleme: 28.07.2022 07:15

Hollanda’da çiftçiler, hükümetin azot emisyonlarını azaltma planına karşı protestolarını sürüyor. Apeldoorn ve Hengelo gibi büyük şehirlerde sokaklara dökülen çiftçiler, A1, A12, A28, A30, A35 ve A50 otoyollarını kapattı. Bazı noktalarda trafikte aksamalar yaşanırken, bazı yerlerde ise trafik neredeyse durma noktasına geldi.

“TEHLİKELİ DURUMLARA YOL AÇABİLİR”

Yollara gübre döken çiftçiler, Apeldoorn’da saman balyalarını ateşe verdi. Ulaştırma, Bayındırlık ve Su Yönetimi Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, yol kapatma eylemine son verilmesi çağrısında bulundu. Açıklamada, “Kapatmalar tehlikeli durumlara ve sıkıntıya yol açabilir” denildi.

“PROTESTOLAR YASAL SINIRLAR İÇİNDE TEMEL HAKTIR”

Acil servislerden yapılan ortak açıklamada, “Protesto temel bir haktır ve yasaların sınırları içinde kaldığı sürece mümkündür” ifadeleri kullanılarak son eylemlerin yol güvenliğini ciddi şekilde tehlikeye attığı ve sürücüler için hayati tehlike oluşturan durumlara yol açabileceği vurgulandı.

NE OLMUŞTU?

Hükümet ve çiftçi örgütleri arasında arabuluculuk yapmak üzere Johan Remkes görevlendirilmişti. Hollanda Tarım ve Bahçecilik Federasyonu LTO, hükümet 2030 yılına kadar azot emisyonlarını yüzde 50 oranında azaltma taahhüdünde bulunduğu sürece hiçbir müzakereye katılmayacağını belirtmişti.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ