İsrail Ordusu, Gazze Şeridi’nde Kendi Askerini Öldürdü

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Gazze’de geçici ateşkesin sona ermesiyle saldırılarına yeniden başlayan İsrail’de gazeteler abluka altındaki Gazze Şeridi’nde bir İsrail askerinin “dost ateşi” sonucu öldüğünü aktardı. Haberde İsrail Hava Kuvvetlerine ait bir helikopterin, Gazze’de askerlerin bulunduğu bir eve yanlışlıkla saldırarak bir askerin ölümüne yol açtıklarına vurgu yapıldı.

Hamas ile geçici ateşkesin sona ermesiyle saldırılarına yeniden başlayan İsrail’de gazeteler bugün abluka altındaki Gazze Şeridi’nde bir İsrail askerinin “dost ateşi” sonucu öldüğünü yazdı.

HELİKOPTER ASKERLERİN BULUNDUĞU EVE YANLIŞLIKLA SALDIRDI

Yediot Ahronot gazetesine ait “Ynet” adlı internet sitesi, Gazze’de devam eden İsrail saldırıları sırasında bir İsrail askerinin dost ateşiyle öldüğünün ortaya çıktığını bildirdi. Haberde, “Son günlerde İsrail Hava Kuvvetlerine ait bir helikopter, Gazze Şeridi’nde askerlerin bulunduğu bir eve yanlışlıkla saldırarak bir askerin ölümüne yol açtı.” ifadelerine yer verildi.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’nde kendi askerini öldürdü

APAÇİ HELİKOPTERLERLE DESTEK TALEBİNDE BULUNDULAR

Olayın hangi bölgede yaşandığına ilişkin bilgi verilmeyen habere göre, karadaki İsrail birlikleri, yakınlarında bulunan Filistinli direnişçilere karşı hava desteği için “Apaçi” helikopterle destek talebinde bulundu. Haberde, “iki helikopter pilotunun talebe karşılık verdiği ancak görünüşe göre yerden hatalı şekilde açılan ateş nedeniyle askerlerin bulunduğu binaya saldırdıkları” aktarıldı. Ailesinin talebi üzerine ölen askerin adının açıklanmadığı haberde, İsrail ordusunun olayı soruşturduğu kaydedildi.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ