Cumhurbaşkanı Erdoğan, Miçotakis’le Görüşmesini İlk Kez Anlattı

   2026 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, Yunan lider Miçotakis’e “Sizi Filistin’in yanında görmek isterdik. Keşke çekimser olanların arasında kalmasaydınız” mesajını ilettiğini söyledi.

Yunanistan dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önemli mesajlar verdi. Atina ile yeni bir sayfanın açıldığını belirten Erdoğan, Yunan lideri Miçotakis’e ise sitem ettiğini belirtti. Erdoğan, “Miçotakis’e sizi Filistin’in yanında görmek isterdik, keşke çekimser olanların arasında kalmasaydınız dedim. Bizim görevimiz doğruyu hatırlatmak.” dedi.

MİÇOTAKİS’E GAZZE SİTEMİ

Dün 6 yıl aradan sonra ilk kez Yunanistan’ı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunan Cumhurbaşkanı ve Başbakanı ile görüşmeler gerçekleştirdi. Olumlu bir atmosferin oluştuğunu belirten Erdoğan, uçakta gazetecilere verdiği röportajda “Miçotakis’e ‘Sizi Filistin’in yanında görmek isterdik. Keşke çekimser olanların arasında kalmasaydınız, siz de bu 121 ülkenin yanında yer alsaydınız’ dedim. Bizim görevimiz doğruyu hatırlatmak. Bir su damlasının mermeri delebilmesi için aynı noktaya defalarca düşmesi gerekir. Tıpkı o su damlaları gibi nihai hedefe bu hususları bir kez hatırlatmakla ulaşmak mümkün olmuyor. Şimdi biz de aynı noktaya ikazlarımızı, uyarılarımızı yapacağız ki, inşallah neticeyi alalım.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Miçotakis’le görüşmesini ilk kez anlattı: ‘Sizi Filistin’in yanında görmek isterdik’ dedim

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

“Değerli arkadaşlar, Başbakan Miçotakis ile dostane ilişkiler ve iyi komşuluk hakkında, Atina Bildirgesi’ni imzaladım. Böylece ikili ilişkilerimizi geliştirme irademizi en üst düzeyde karşılıklı teyit etmiş olduk. İki ülke, üçüncü tarafların müdahalesine ihtiyaç duymadan sorunlarını suhuletle çözebilecek birikime, tecrübeye ve iradeye fazlasıyla sahiptir. Bunu teminen, üst düzey diyaloğumuzun devamının büyük önem taşıdığı kanaatindeyim. Dostum Miçotakis’i müteakip konsey toplantısı için Ankara’ya davet ettim. Gayet olumlu bir atmosferde geçen ziyaretimin Türkiye-Yunanistan ilişkilerinde yeni bir sayfa açacağına inanıyorum. Görüşmelerimizin ve aldığımız kararların işbirliğimizin geleceği açısından hayırlara vesile olmasını diliyorum.

“SİNOP’TA İNŞA EDİLECEK NÜKLEER SANTRAL ENERJİSİNDEN YUNANİSTAN’A İMKAN SAĞLAYABİLİRİZ”

Bu iş birliğini sadece enerji alanında değil nükleer enerji dahil tüm alanlarda geliştirmenin, genişletmenin gayreti içindeyiz. Mesela bizim Sinop’ta inşa edilecek nükleer santralimizin enerjisinden Yunanistan’a da imkan tanıyabiliriz. Biliyorsunuz biz Ataşehir’de bir enerji habı yapalım dedik. Oradaki kulelerden bir tanesini sadece bu enerji dağıtım imkanlarını seferber ettiğimiz bir hale getirelim istiyoruz. Biliyorsunuz Trakya’da Rusya’dan gelecek doğal gaz ile oradan Balkanlar’a ve Avrupa’ya gaz temininde bir merkez olma kararımız mevcut. Bu konuda da Rusya Devlet Başkanı Sayın Vladimir Putin ile mutabık kaldık.

Diğer Haberler

Batıya Doğru Hareket Ediyor, 7.8'e Kadar Deprem Üretecek

AFAD Genel Müdürü Prof. Dr. Orhan Tatar, 250 yıllık birikimle Marmara fayının 7....

Kız Kulesi Restorasyon Çalışmaları Tamamlandı

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 2021 yılında başlatılan restorasyon çalışm...

Londra ile Washington Arasında Çin Krizi

İngiltere Başbakanı Keir Starmer’ın sekiz yıl aradan sonra Çin’e gerçekleştirdiğ...

Fenerbahçe'de Edson Alvarez Kararı Netleşti

Fenerbahçe’de yeni sezon planlaması kapsamında kadro yapılanması şekillenmeye ba...

Tayland ve Kamboçya Arasında Gerilim

Tayland-Kamboçya Sınırında Gerilim Tırmanıyor Tayland, Kamboçya ile Temmuz ayın...

Mane, Uçaktaki Pozuyla Müslümanları Mest Etti

Bayern Münih'in Müslüman yıldızı Sadio Mane'nin, Bayer Leverkusen deplasmanına g...

Kocaeli'de İşçi Servisi Şarampole Uçtu: 8 Yaralı

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde şarampole uçan servis midibüsünde 8 işçi yaralandı. ...

Suudi Arabistan'da Otele Ödediği Para Ağızları Açık Bıraktı

Al Nassr'a transfer olan Cristiano Ronaldo'nun, Suudi Arabistan'da Riyad'da bir ...

Galatasaray'dan Büyük Sürpriz: "Bernardo Silva Geliyor"

Avrupa Arenasında Zirve Hedefi Yeni sezonda Şampiyonlar Ligi'nde iddialı bir ka...

Manchester City’nin Gözdesi Zeki Çelik

Guardiola’nın Sağ Bek Arayışında Favori İsim Manchester City’de t...

SGK'ya Borcu Olan 6 Belediyeye Haciz İşlemi Başlatıldı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, SGK prim borçları nedeniyle 6 CHP'li beled...

İstanbul Depremi Sonrası Son Durum 83 Bina Hasar Aldı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul’da meydana g...

Galatasaray'da Alexis Sanchez Operasyonu Başlıyor

Galatasaray, sezon başında ilgilendiği ancak kadrosuna katamadığı Alexis Sanchez...

Aliyev'den Tartışma Yaratacak Çıkış

Elbette! Aşağıda verdiğiniz metni tamamen özgünleştirerek, yeni bir başlık altın...

"İran'ı Yok Etme Hayali Tarihten Ders Almamaktır"

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan’dan Sert Mesaj 2026 yılında Orta Doğu’da yaşanan ...
POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ