Cumhurbaşkanı Erdoğan’la Görüşmesi Yunanistan’da Kriz yarattı!

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Litvanya’daki NATO Liderler Zirvesi’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Yunanistan Başbakanı Miçotakis görüştü. Görüşme sonrası her iki taraftan da Türk-Yunan ilişkileri için pozitif mesajlar verilirken, iki liderin toplantısı Yunanistan’da kriz çıkarttı. Miçotakis’i ülkenin duruşunu bozmakla suçlayan muhalefet kanadı, seçimlere Türkiye’nin müdahale ettiğine dair endişeleri dile getirmek yerine Miçotakis’in “diplomasi önlüğünü giydiği” eleştirilerinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Yunanistan Başbakanı Miçotakis NATO Liderler Zirvesi’nde görüştü. İki liderin görüşmesi Yunanistan’da kriz çıkarttı.Muhalefet kanadı, seçimlere Türkiye’nin müdahale ettiğine dair endişeleri dile getirmek yerine Miçotakis’in “diplomasi önlüğünü giydiği” eleştirilerinde bulundu ve Miçotakis’i ülkenin duruşunu bozmakla suçladı.

16 AY SONRA İLK KEZ BİR ARAYA GELDİLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Litvanya’daki NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi kapsamında Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile 16 ay sonra ilk kez bir araya geldi. Görüşme öncesi ve sonrası her iki tarafta Yunan-Türk ilişkilerinin geleceğine ilişkin pozitif mesajlar paylaşıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşmesi Yunanistan’da kriz yarattı! Miçotakis’i yerden yere vuruyorlar

“MİÇOTAKİS ÜLKENİN DURUŞUNU BOZUYOR”

Görüşme Yunanistan’da ise kriz yarattı. Miçotakis’in Erdoğan ile görüşmesine büyük tepki gösteren Yunan muhalefet partilerinden Syriza ve PA bloğu, “Seçim döneminde Miçotakis, ülkedeki seçimlere Türkiye’nin müdahale ettiğine dair endişeleri gündeme getireceğini söylemişti. Fakat bunun yerine diplomasi önlüğünü giyip görüştü” açıklamasını yaptı. Muhalefet bloğu Miçotakis’in ülkenin duruşunu bozmakla suçladı.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ