Danimarka İş Vizesi: 2022 Başvuru Şartları ve Gerekli İşlemler

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Danimarka iş vizesi, Danimarka’da faaliyette olan bir şirket veya firmada çalışabilmek için alınması gereken vize türüdür. Danimarka iş vizesi kısa süreli bir vize türüdür. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Danimarka iş seyahatleri için vize gereklilikleri pasaport türlerine göre değişiklik göstermektedir. Hususi, hizmet ve diplomatik pasaport sahipleri 180 gün içinde 90 günden az olacak şekilde Danimarka’ya yapacakları iş seyahatlerinde vizeden muaf tutulur. Umuma mahsus (bordo) pasaport sahipleri Danimarka iş seyahatlerinde vizeye tabidir.

Türkiye’den Danimarka’ya ticari amaçlarla seyahat edecek iş insanlarına vize danışmanlık hizmeti sunan akredite acente Vizem.net’in danışmanlarından Danimarka iş vizesi başvuru işlemleri hakkında bilinmesi gerekenleri öğrendik.

Hangi Durumlarda Danimarka İş Vizesi Alınabilir?

Danimarka’da düzenlenen bir iş toplantısı, konferans, fuar ziyareti gibi ticari etkinliklere katılmak için Danimarka’da bulunulması gereken ve 90 günden az sürecek olan seyahatlar için Danimarka iş vizesi alınması gerekmektedir.

Danimarka İş Vizesi Şartları Nelerdir?

Danimarka iş vizesi şartları aşağıda listelenmiştir.

  • Danimarka’ya gidecek olan kişinin şirketi ile Danimarka’da ziyaret edilecek olan şirket veya kuruluşun arasında ticari bir ilişki olmalıdır.
  • Ziyaret edilecek olan Danimarkalı şirketin Merkez Ticaret Siciline (CVR) kayıtlı olması gerekmektedir.
  • Danimarka’ya gitmeden önce Danimarka’daki şirket ile ilişki kurulmuş olmalıdır.
  • Ziyaret edecek kişinin Danimarka’daki bulunma amacı kendi ülkesindeki iş faaliyeti alanı ile ilgili olmalıdır.
  • Danimarka’da bulunan şirket yapılacak olan ziyareti onaylamış olmalıdır. Danimarka iş vizesi başvurusu sırasında bir davet formu eklenmelidir.

Danimarka Ticari Ziyaret Vizesi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Danimarka ticari ziyaret vizesi için gerekli evraklar aşağıda listelenmektedir.

  • Pasaport: Danimarka’dan dönüş tarihinden itibaren en az 3 ay daha geçerliliği olan ve son 10 yıl içerisinde alınmış pasaport gerekli evraklar ile birlikte sunulmalıdır. Danimarka ticari vizesi için başvuru yapan kişinin pasaportunda en az 2 adet boş sayfa olmalıdır. Önceki pasaportlarda yer alan vizelerin fotokopisi de sunulmalıdır.
  • Fotoğraf: Danimarka ticari ziyaret vizesi için en az 6 ay içinde, beyaz zemin önünde ve 3,5 cm x 4,5 cm ölçülerinde çekilmiş 1 adet biyometrik fotoğraf sunulmalıdır.
  • Davet mektubu: Danimarka’da bulunan kişiden veya şirketten alınmış olan ziyaretin amacını ve uzunluğunu belirten bir davet mektubu ibraz edilmelidir. Davet mektubu imzalı ve tarihli olmalıdır. Davet mektubunda konaklama masraflarını karşılayacak kurum hakkında bilgi verilmelidir.
  • Ön yazı: ApplyVisa.um.dk’den alınmış imzalı ve tarihli ön yazı belgeler arasında bulunmalıdır.
  • Fuar katılım belgeleri: Danimarka’da katılım sağlanacak olan fuara giriş kartı ve fuara katılım belgeleri gerekli evraklar arasında sunulmalıdır.
  • Vukuatlı nüfus kayıt belgesi: Danimarka ticari ziyaret vizesine başvuran kişi nüfus sicilinin tam özeti ile birlikte vukuatlı nüfus kayıt belgesini sunmalıdır.
  • Seyahat sağlık sigortası: Planlanan seyahat tarihlerini kapsayan seyahat sigortası ibraz edilmelidir. Seyahat sigortası Schengen bölgesinde geçerli ve minimum 30.000 euro teminata sahip olmalıdır. Danimarka ticari ziyaret vizesi için gerekli olan sigorta Covid-19’u kapsamalıdır.
  • Ulaşım rezervasyonları: Danimarka seyahati için uçuş rezervasyonları ve planlanan ulaşım araçlarını belgeleyen belgeler veya seyahat güzergahının kanıtı belgeler arasında ibraz edilmelidir.
  • Maddi kanıt: Kişinin şahsi hesabına ait son 3 aylık banka hesap dökümü ile şirketin son 3 aya ait hesap bakiyesini gösteren dökümün imzalı ve kaşeli olarak ibraz edilmesi gerekmektedir.
  • Konaklama kanıtı: Danimarka ticari ziyaret vizesine başvuran kişinin otel rezervasyonunun veya diğer planlanan konaklama yerlerini kanıtlayan belgeler sunulmalıdır.
  • İkametgah belgesi: Vize başvuru sahibi Türk vatandaşı değil ise üç ay sonrasını da kapsayan Türkiye’de ikametgah belgesi sunulmalıdır.
  • Giriş ve çıkış belgesi: Vize başvuru sahibinin son 5 senede ülkeye giriş ve çıkışlarını gösteren belge E-devlet veya karakoldan alınarak ibraz edilmelidir.

Danimarka vize başvuru sahibinin çalışma durumuna, mesleğine ve yaşına göre farklı vize için gerekli belgeler talep edilebilmektedir.

Danimarka Ticari Vize Başvuru Formu Nasıl Doldurulur?

Danimarka ticari vize başvuru formu ApplyVisa.um.dk adresinden online olarak doldurulmalıdır. Vize başvuru formu eksiksiz doldurulduktan sonra çıktısı alınıp imzalanmalıdır.

Danimarka ticari vize başvuru formunu doldurmak için öncelikle sitede bir kullanıcı kaydı oluşturulmalıdır. Vizeye bireysel başvuruluyor ise bireysel başvuru seçeneğini, grup halinde başvuruluyor ise grup uygulaması seçeneğini seçerek başvuru formu doldurulmalıdır.

Danimarka ticari vize başvuru formunun ilk sayfası aşağıda verilmiştir.

Danimarka İş Vizesi İçin Banka Hesabında Ne Kadar Para Olmalıdır?

Danimarka iş vizesi için kişinin banka hesabında olması gereken para, kalınacak yere ve kalış süresine göre değişiklik gösterse de günlük ortalama 350 Danimarka kronu civarında olmalıdır. Özel bir evde kalınacak ise ev sahibinin tüm masrafları karşılayacak olduğu kabul edilerek daha az miktar para kabul edilmekte; otelde kalınacak ise günlük 500 Danimarka kronunun kişinin banka hesabında bulunması istenmektedir.

Danimarka İş Seyahati İçin Davet Mektubu Nasıl Olmalıdır?

Danimarka iş seyahati için davet mektubu, Danimarka’da yaşayan biri tarafından yazılmış olmalıdır. İş seyahati için davet mektubu, mektubu yazan kişi ile olan ilişkisini ve Danimarka’da bulunulan süre boyunca ne yapılacağını açıkça belirtmelidir.

Danimarka için davet mektubunda; davet eden firmanın detaylı bilgileri, davet eden kişinin bilgileri, davet edilen kişinin adı, soyadı, adresi, telefon numarası, mail adresi gibi bilgiler bulunmalıdır. Mektupta davet edilen kişi ile olan iş ilişkisi açıklanmalı ve seyahat programından bahsedilmelidir. Vize başvuru sahibinin Danimarka’da kalacağı süre boyuncaki masrafları ve konaklama bilgileri ile ilgili sorular cevaplanmalıdır.

Danimarka iş seyahati için gerekli olan davet mektubu formu aşağıda verilmiştir.

Danimarka Ticari Vize Ücreti Ne Kadardır?

Danimarka ticari vize ücreti 80 eurodur ve online başvuru formu doldurulduktan sonra euro cinsinden vize başvuru harcı ödemesi yapılmaktadır.

2022 yılı için tüm vize harcı, seyahat sigortası, gerekli görüldüğü durumlarda yeminli tercüme ve danışmanlık ücreti dahil Danimarka iş vizesi masrafları ortalama 205 euro tutmaktadır.

Danimarka İş Vizesi Başvurusu Nereye Yapılır?

Danimarka iş vizesi başvurusu; randevu alınarak, yetkili vize aracı kurumunun başvuru merkezlerinden şahsen veya akredite acenteler aracılığı ile yapılmaktadır.

Ticari Danimarka Vizesi İçin Randevu Nasıl Alınır?

Ticari Danimarka vizesi için randevu yetkili aracı kurumun resmi internet sitesinden online olarak alınabilmektedir.

Ticari Danimarka vizesi randevusu almak için öncelikle vize türleri arasından Danimarka iş vizesi seçeneğinin seçilmesi gerekmektedir. Vize türü seçiminden sonra randevu alma işlemi tarih ve saat seçerek tamamlanmaktadır. Randevular VFS danimarka resmi web sitesi üzerinden online olarak alınabilinmektedir.

Danimarka İş Vizesi Randevusu Ertelenebilir Mi?

Danimarka iş vizesi randevusu aracı kurumun resmi internet sitesi üzerinden başka bir güne ertelenebilmekte ya da iptal edilebilmektedir.

Global Groupt danışmanlık hizmeti kapsamında alınan Danimarka iş vizesi randevularının başka bir güne ertelenmesi veya iptal edilmesi için ilgili danışmanın telefon veya mail yoluyla bilgilendirilmesi yeterlidir.

Danimarka Ticari Vize Sonucu Kaç Günde Çıkar?

Danimarka ticari vize sonucu, gerekli belgeleri tam olan ve başvuru formu eksiksiz doldurulan başvurular için 15 günde çıkar. Vize başvurularında değerlendirme süresinin uzamasına bağlı olarak vize sonucunun çıkması 30 ile 60 gün arasında uzayabilmektedir.

Danimarka’ya Express İş Vizesi Alınabilir Mi?

Danimarka’ya express iş vizesi uygulaması yoktur.

Danimarka hızlı vize başvuruları, son 5 yıl içerisinde alınmış Schengen vizesine sahip kişilerin şahsen vize randevusuna gelmesine gerek kalmadan Vizem.net üzerinden tamamlanabilmektedir.

Danimarka İş Vizesi İçin Takip ve Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?

Danimarka iş vizesi için takip ve sorgulama işlemi aracı kurumun online takip sistemi üzerinden vize randevusu sırasında verilen referans numarası ve soyisim bilgisi ile yapılabilmektedir. Danimarka iş vizesi sonucu sadece pasaport iadesi ile öğrenilebilmektedir.

Ticari Vize İle Danimarka’da Çalışılabilir Mi?

Ticari vize ile Göçmenlik Bürosu izni olmadığı sürece, Danimarka’da çalışma hakkına sahip olunmaz.

90 günden daha kısa süreli ziyaretlerde ticari Danimarka vizesi ile Danimarka’yı ziyaret eden kişiler Danimarka çalışma izni olmadan işle ilgili bazı faaliyetlerde bulunabilmektedir.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ