“Derhal Son Verin Yoksa Herkes için Çok Tehlikeli Olacak”

   2026 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, Oreşnik hipersonik balistik füzesinin fırlatılmasının Batı için net bir mesaj olduğunu vurguladı, nükleer gücün yenilgiye uğratılamayacağının altını çizdi. ABD yönetiminin gerilim sarmalına son vermesi gerektiğini belirten Ryabkov, “Yapmaları gereken bu, aksi takdirde durum, ABD de dahil herkes için son derece tehlikeli hale gelecek” dedi.

Russia Today televizyonuna konuşan veren Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, Oreşnik hipersonik balistik füzesinin Ukrayna’daki hedefleri vurmak üzere ateşlenmesinin ne anlama geldiğini anlattı. Ryabkov’un açıklamaları, başta ABD olmak üzere Ukrayna’ya destek veren tüm ülkeler için tehdit içerikliydi.

“MESAJ ÇOK AÇIK VE NET”

Gazetecilere devam eden Rusya-Ukrayna savaşı ve art arda ateşlenen füzeler ile ilgili açıklama yapan Ryabkov, Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, Oreşnik hipersonik balistik füzesinin fırlatılmasının Batı için net bir mesaj olduğunu vurguladı. Sputnik’te yer alan habere göre; Ryabkov, “Mesaj çok açık ve net: Durun, artık bunu yapmamalısınız, Kiev’e istedikleri her şeyi vermemelisiniz, onları yeni askeri maceralara teşvik etmemelisiniz, bunlar son derece tehlikeli. ABD, NATO, bu oyunu Kiev tarafında oynayan diğerleri ve Batı’nın, bu çatışmanın tam teşekküllü katılımcıları haline geldiklerini kabul etmekten başka çaresi kalmadı” dedi. Tartışmalar ve Rusya’nın siyasi mesajları için geç kalındığına inanmadıklarını söyleyen Ryabkov, “Bakış açımızın duyulması için daha güçlü araçların önemli olduğu an geldi. Bu, Devlet Başkanı Putin’in konuşmasında verdiği mesaj ile ordumuzun Oreşnik’i fırlatarak verdiği mesajdı” ifadelerini kullandı.

“ABD, MEVCUT GERİLİME SON VERSİN YOKSA HERKES İÇİN ÇOK TEHLİKELİ”

Batı’nın Rusya’ya stratejik yenilgi yaşatabileceklerine dair çok tehlikeli bir yanılsama içinde olduğunu kaydeden Ryabkov, bir nükleer gücün yenilgiye uğratılamayacağını, Moskova’nın askeri araçlarla tırmandırılan bu gerilim sarmalına yanıt vermek için yeterli araca sahip olduğunu vurguladı. Mevcut ABD yönetiminin bu gerilim sarmalına son vermesi gerektiğini belirten Ryabkov, “Yapmaları gereken bu, aksi takdirde durum, ABD de dahil herkes için son derece tehlikeli hale gelecek” diye ekledi.

NE OLMUŞTU?

Rusya Devlet Başkanı Putin, ABD Başkanı Biden’ın Rusya’nın derinliklerine saldırma kararına ilişkin yaptığı açıklamada, Ukrayna’daki çatışmanın küresel bir nitelik kazandığını ve gerilimin tırmanması halinde Rusya aynı şekilde karşılık vereceği uyarısında bulunmuştu. Putin, en yeni orta menzilli füze Oreşnik füzesinin başarıyla test edildiğini duyurarak Oreşnik füzesinin kullanımının ABD’nin orta ve kısa menzilli füzeleri üretme ve konuşlandırma planlarına bir yanıt olduğunu vurgulamıştı. Putin, “NATO ülkelerinin Rusya’ya yönelik saldırgan eylemlerine karşılık olarak Oreşnik füze sisteminin muharebe testleri tarafımızdan gerçekleştiriliyor” dediği konuşmasında, Rusya’nın orta ve kısa menzilli füzeleri daha fazla konuşlandırması konusuna ABD ve uydularının eylemlerine bağlı olarak karar verileceğini belirtmişti. Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna’daki özel askeri harekat kapsamında ilk kez kullanılan Oreşnik füzesinin hedefi başarıyla vurduğunu duyurmuştu. Açıklamada, “Rusya Federasyonu topraklarındaki tesislere yönelik ABD ve İngiltere yapımı uzun menzilli silahlarla düzenlenen saldırılara misilleme olarak Rusya Silahlı Kuvvetleri, 21 Kasım 2024 tarihinde, Dnepropetrovsk’taki bir Ukrayna savunma sanayi tesisine yönelik kombine saldırı gerçekleştirdi. Bu saldırıda, nükleer olmayan hipersonik başlık taşıyan Oreşnik orta menzilli balistik füze ilk kez savaş koşullarında başarıyla kullanıldı. Tüm savaş başlıkları hedefe ulaştı” ifadesine yer verilmişti.

Diğer Haberler

Almanya Türkleri Askere Almaya Hazırlanıyor!

Zorunlu askerliğin kaldırıldığı ve askere gönüllü gitmek isteyenlerin sayısının ...

İran Nükleer Tesislerinde Yeniden İnşa Başladı

ABD’nin B-2 Uçaklarıyla Vurduğu Yer Altı Tesislerde Kazı Faali...

Bakan Şimşek'ten Vatandaşlara Uyarı

Borsa İstanbul'un 150. yıl gong töreninde konuşan Bakan Şimşek, borsanın bir oyu...

TFF'de Peş Peşe İstifalar

TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun kurumda Etik Kurulu Başkanlığı'na getirile...

Mbappe Kaçırılma İhtimaline Karşı Zırhlı Araçlarla Korundu

Fransız devi PSG'nin gol makinesi Kylian Mbappe babasının Kamerun'daki evini ziy...

Ramazan Bu Yıl Kısa Sürecek

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, 2025 yılı ramazan ayında oru...

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nden Suya Büyük Zam

AK Partili Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, seçimlerin ardından konutta kullanılan...

Netanyahu Yönetiminden Seyahat Edecek Vatandaşlarına Uyarı

İsrail Dışişleri Bakanlığı, Arap ülkeleri, Orta Doğu, Kuzey Kafkasya ve İran'a k...

İsrail Meclisi’nde Türkiye Endişesi Yükseliyor

Aşırı Sağcı Vekilden Ankara’ya Sert Suçlamalar İsrail’de son dönemde kamuoyunun...

Sadettin Saran’dan Çarpıcı Açıklamalar

Fenerbahçe Başkan Adayı Saran, Seçim Sürecine Dair Sessizliğini Bozdu Fenerbahç...

Zihinsel Sağlığı Korumanın Basit Yolları

Zihinsel sağlık, fiziksel sağlık kadar önemlidir ve günlük yaşam kalitesini doğr...

TBMM Dilekçe Komisyonu'na Başvuru Yapıldı

Yeni Çalışma Düzenlemeleri ve Aile Hakları Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) ...

Daniel Kasırgası, Libya'yı Felakete Sürüklüyor

Yunanistan'ın ardından Libya'yı da vuran Daniel Kasırgası'nın yol açtığı şiddetl...

Fransa'da Seçimlerin Galibi Filistin Dostu

Fransa'da yapılan erken genel seçimlerin ikinci turunda solcu Yeni Halk Cephesi ...

Ali Koç Geri Dönüyor

Futbol Tutkusunu Sürdürüyor Fenerbahçe’de uzun yıllar başkanlık koltuğunda otur...
POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ