Enflasyon Oranları Açıklandı 3 Eylül 2013

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

enflasyon-oranlari-aciklandi-yumurta-zamlandiAğustos ayı için enflasyon oranları açıklandı. TÜFE oranı yüzde 0,10 oranında azalırken, düşüş beklentilere paralel şekilde gerçekleşti. 8 aylık enflasyon oranı yüzde 4,21 oldu. Yıllık enflasyon ise yüzde 8,18 olarak değişti. firsthaber.net Temmuz ayında bu oran 8,88 oranında iken enflasyondaki değişimle birlikte 8,18 oldu.
Ağustos Ayı için Enflasyon Oranları
8 aylık enflasyon oranı yüzde 4,21 olurken, ÜFE’de artış meydana geldi. TÜiK tarafından yapılan araştırma sonucunda 2013 yılı için ağustos ayında Tüketici Fiyatları Endeksi yani Tüfe oranı yüzde 0,10 oranında düşüş kaydetti. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yapılan araştırma ile Üretici Fiyatları Endeksi yani Üfe oranı ise yüzde 0,04 oranında arttı.
Yumurta Zamlandı
Ekonomi uzmanları tarafından ağustos ayında beklenen enflasyon düşüşde böylece gerçekleşmiş ve beklentiler karşılanmış oldu. TÜFE oranının düşmesi memnun ederken, ağustos ayında en çok zamlanan gıda ürünü yüzde 17.47 lik oran ile yumurta oldu. Yumurta’nın bu denli zamlanmasına vatandaşda anlam veremezken, 30 adet yumurtanın 9 TL ye satıldığını söylemek mümkün. Bu demek oluyor ki yumurtanın tanesi 33 kuruştan satılabiliyor.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ