Erken Emeklilik Haberleri 2014

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

erken-emeklilik-15-nisan-2013-firsthaber-cedvErken emeklilik haberi bekleyen milyonlarca kişi bulunuyor. Geçtiğimiz haftalarda çıkan haberlerde erken emeklilik mümkün olabileceği konuşuluyordu. Ancak, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in açıklamaları sonrası erken emekliliği hayal olduğunu söylemek mümkün. 1999 yılı ve öncesi işe başlayam, prim gün sayısını doldurduğu halde emekli olamayan binlerce kişi için olabileceği söylenen erken emeklilik, bu kez karar değiştirilerek olamayacağı açıklandı. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in açıklamasına göre erken emeklilik olmayacak.
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Erken Emeklilik Açıklaması
Yeni emeklilik yasası çıkarılarak emeklilikte yaşı bekleyen ancak primlerini tam olarak doldurmuş olan kişilerin emekli olmasının önü açılacağı söylenmişti. Ancak, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından bu haberler yalanlandı. Ayrıca Maliye Bakanı Mehmet Şimşek böyle bir yasanın Sosyal Güvenlik Sistemini olumsuz etkileyeceği ve bu durumu ne Türkiye’nin nede SGK’nın kaldırması mümkün değil diyerek erken emeklilik bekleyenleri hayal kırıklığına uğrattı. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tam olarak şunu söyledi: “Bu konu ne Türkiye’nin hayrınadır ne de Türkiye bu yükü kaldırabilir. Maliye Bakanlığı olarak bu konudaki tutumumuz açık ve net” diyerek erken emekliliğin hayal olduğunu belirtti.
Erken Emeklilik Hayal mi? 2014

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bütçe geliri ve bütçe açığını açıkladıktan sonra erken emeklilik konusuna değindi. Geçtiğimiz günlerde erken emekliliğin olabileceği ve primlerini doldurduğu halde yaştan dolayı emekli olamayanlara erken emekliliğin maaşta yapılacak ufak bir düşüşle yapılabileceğini söylenmişti. Ancak, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bugün yaptığı açıklamalarla erken emeklilik bekleyenlerin umutlarını tüketti. Erken emekliliği önümüzdeki günlerde yani kısa vadede mümkün olmayacağı görünüyor. Ancak, ilerleyen aylar yinede herşey olabilir diyerek erken emeklilik konusunda umutlarınızı kaybetmemenizi diliyoruz.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ