Erken Emeklilik Müjdesi

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

2013-erken-emeklilik-mujdesiSon günlerde çok fazla arzulanan ve aranan erken emeklilik kısmen mümkün oldu. Özellikle kadınları ilgilendiren bu haberimize göre erken emeklilik müjdesi geldi. Kadınlar için 10 yıl erken emekli olmak mümkün. Zaten erkeklere oranla 5 yıl önce emekli olma fırsatı bulan kadınlar 10 yıl doğum borçlanmasıyla toplamda 15 yıl erken emekli olabiliyor. Eşi 60 yaşında emekli olan bir bayan 45 yaşında emekli olabiliyor.
Erken Emeklilik Mümkün mü?
Çocuk yapmayı teşvik etmek amacıyla çıkarılan kanuna göre daha önce 2 çocuk sınırı olan ve 2 çocuk yapan 4 yıl borçlanma hakkı verilen tasarı genişletilerek 5 çocuk ve 10 yıl olarak arttırıldı. Yani, bayanlar 5 çocuk yaptığında 10 yıl erken emekli olabilecek. Çalışan kadınların çocuk yapması güç olduğu için çocuk yapmaya teşvik etmek amacıyla kolaylıklar getirildi. Bu sayede erken emekli olabilme şansıda bulan kadınlar hükümetin doğum teşviki kapsamında yaptığı düzenlemeler sonucunda bayanlar 10 yıl borçlanma hakkı elde ederek erken emekli olabilirler.
Doğum İzni Ne Kadar Oldu?
Doğum teşviki bununla sınırlı kalmıyor. Doğum yapan kadın çalışana 24 hafta doğum izni veriliyor. Doğum iznini 24 haftaya çıkarılmasıyla iş hayatında çocuk yapabilme anlamında kolaylıklar elde eden kadınlar hem çocuk yapabilecek hemde erken emekli olabilecekler. Henüz tasarı tamamlanmasa ve düzenlemeler bitmemiş olsa bile yasanın çıkmasına kesin gözüyle bakılıyor. Bu sayede erken emeklilik kadınlar için mümkün hale geliyor. Kadınlar 10 yıl gibi uzun bir süre daha erken emekli olabilme şansını elde etmiş olacaklar.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ