Evde Yapılan Kolay Saç Bakım Maskeleri

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Tüm doğal ve organik, ev yapımı saç maskeleri saç derisi ve saç kökleriniz için çok besleyicidir. Ev yapımı saç maskesi yapmak için, sadece, çok ucuz ve aynı zamanda da çok basit mutfak malzemelerine ihtiyacınız var. Aynı zamanda zahmetsiz, kolay işlemlere sahiptir. Anneannem her zaman saçları bir fidana benzetirdi. Eğer yeterince su verir ve terbiye edersem, sağlıklı, güçlü bir ağaç olacağını söylerdi. Canlılığını tam anlamıyla kazanacağını ifade ederdi. Ev yapımı saç maskesi ve tabiat tarafından sağlanan güçlü besinlerle beslenme ile yaşam dolu parlak saçlar elde etmek mümkün. Bu yazıda, ev yapımı saç maskesi oluşturmak için kullanabileceğiniz en güçlü maddeleri keşfedeceğiz.

Tariflerde yer alacak olan anahtar malzemelerin görevleri nelerdir?

Sızma zeytinyağı: Saçları nemlendirmesinin yanı sıra doğal saç kremi gibi davranır. Uzun süre uygulanacak olan saç bakımlarında kullanılır. Kırılgan, kuru, hasar görmüş saçlar için ideal, gençleştirici ve sağlıklı bir parlaklık veren, besleyici bir çözümdür.

Süt: Saça yumuşacık bir his verir.

Limon: Doğal bir büzücü olan limon, aşırı saç yağlanmalarından kurtulmak için, derideki açık gözenekleri kapatır. Limonla saç renginizi açabilirsiniz. Bunun için kullanacaklarınız, yarım limon ve yeterince seyrelmiş olması için su.

Hindistan cevizi yağı: Yumuşak ve parlak saçlar için mükemmel bir ürün.

Bal: Nemlendirici özelliği vardır. Bal ev yapımı maskeler için çok önemli bir malzemedir, özellikle, kuru ve donuk saçlar için. Cansız saçlara nem kazandırır, kuvvetlendirerek ışıldamasını sağlar.

Elma sirkesi: Kaşıntıyı, kepeği, aşırı yağlanmayı ortadan kaldırır. Saçın uzamasına yardımcı olur.

1. Besleyici, Yumurta Saç Bakım Maskesi

Yumurta, en mükemmel yiyecektir. Sağlık dolu olan bütün besin maddelerinin paketlenmiş halidir. Yumurta protein bakımından çok zengin bir kaynak olarak bilinir. Aslında, yumurtanın içinde bulunan protein, şimdiye kadar herhangi bir gıda da bulamayacağınız en yüksek kalite proteindir. Sağlıklı saçlar için yumurtanın içerdiği besinlerin kısa bir özeti aşağıda verilmiştir:

Protein: Saç köklerini besler ve saçın büyümesini sağlar.

Yağ asitleri: Saçına doğal bir parlaklık verir.

Potasyum: Kuru hasar ve görmüş saçlar için şifadır.

A vitamini: Saç kırılmasını önler.

D vitamini: Saç dökülmesini ve kelliği önler.

B12 vitamini: Saçın uzamasını sağlar.

Kalsiyum: Kalsiyum uzun, sağlıklı saçlar için saç büyümesini destekler ve uygun d vitamini emilimini için önemlidir.

Siz yüzünüzü ekşitip “ İyy! İğrenç “ demeden önce söylemek zorundayım ki, yumurta maskesi kalsiyum ve protein açısından inanılmaz bir destekleyici, takviyecidir. Saça yumuşak bir doku ve parlaklık kazandırır.

Yumurta maskesi nasıl yapılır?

Malzemeler

1 yumurta
1 su bardağı süt
1 limon
2 yemek kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı ve uygulanışı

1. Saç uzunluğuna bağlı olarak bir veya iki yumurta kullanın. Yumurtanın sarısını ve akını ayırın. Sarısını temiz, ayrı bir kaba alın.

2. 1 su bardağı sütü ve 2 yemek kaşığı zeytin yağını karıştırın ve yumurtanın sarısına ekleyip yeniden güzelce çırpın.

3. Limonu sıkın ve karışıma ekleyin. Limon saç derinizde ferahlatıcı bir his uyandıracaktır. İpucu: Yumurta çırpıcı ile daha kolay çırpabilirsiniz.

4. Saç köklerinize ve saç uçlarınıza güzelce masaj yaparak yedirin. Maskenin ulaşmadığı, temas etmediği yer kalmasın. En az 5 dakika bekleyin. Her yer yumurta içinde kalabilir. Bundan hoşlanmıyorsanız, tek kullanımlık plastik duş kapağı kullanın.

5. Ilık veya soğuk su ile durulayın. Yumurta parçalarından daha rahat kurtulup, saçlarınızı daha kolay arındırabilirsiniz. Saçlarınızı iyice duruladığınızdan emin olun.

6. Organik meyve şampuanı kullanarak son bir temizleme daha yapın.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ