Deprem Yardımı için Gelen Meksika’lı Köpek Öldü

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından arama kurtarma çalışmalarına katılmak için Meksika’dan gelen ekibin kurtarma köpeği Proteo, Türkiye’de hayatını kaybetti. Enkaz altından iki vatandaşımızı kurtaran Proteo için tören düzenlenirken, yapılan açıklamada, “Kahramanca çalışman için teşekkür ederiz.” ifadelerine yer verildi. Proteo, 2017’de Meksiko’da meydana gelen deprem sonrası ülkesinde “kahraman” ilan edilmişti.

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından dünyanın dört bir yanından arama kurtarma ekipleri Türkiye’ye akın etti. O ülkelerden birisi de Meksika oldu. Çalışmalara katılmak için Meksika’dan gelen ekipte yer alan arama kurtarma köpeği Proteo’dan acı haber geldi.

“KAHRAMANCA ÇALIŞMAN İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ”

Proteo, Türkiye’de hayatını kaybetti. Meksika Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Büyük yol arkadaşımız köpeğimiz Proteo’yu kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Türkiye’deki kardeşlerimizin aranması ve kurtarılmasında Meksika Delegasyonu’nun bir üyesi olarak görevini yerine getirdin. Kahramanca çalışman için teşekkür ederiz.” denildi.

Meksika’dan gelen kurtarma köpeği ‘Proteo’ hayatını kaybetti

TÖREN DÜZENLENDİ

Deprem sonrası 2 kişiyi kurtarırken hayatını kaybeden Meksika arama kurtarma köpeği Proteo için tören düzenlendi. Çalışmalar sırasında hayatını kaybeden Proteo’nun neden öldüğü bilinmiyor.

Ülkesinde kahraman ilan edilmişti! Meksika’dan gelen kurtarma köpeği Proteo hayatını kaybetti

MEKSİKO’DAKİ DEPREMDE “KAHRAMAN” İLAN EDİLDİLER

Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, 150 kişiden oluşan arama-kurtarma ekiplerini Türkiye’ye gönderme kararı almıştı. Belçika Malinoisi, Avustralya çoban köpeği ve labrador gibi farklı cinslerden özel eğitimli köpeklerin bulunduğu ekip 2017’de Meksiko’da meydana gelen depremde kahraman ilan edilmişlerdi.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ