Farklı Dilde Kitap Okumanın 5 Faydası

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Yabancı dil öğrenmeye çalışanların elindeki en iyi kaynaklarından biri kitaplardır. Bir yabancı dili iyi öğrenmek için okuma becerilerinin de iyi bir seviyede olması gerekir. Yeni bir yabancı dilde amaç konuşma, yazma ve okuma konularının tamamında kendini geliştirmektir ancak okuma, üçünde de gelişme yolunun başlangıcına en uygun araç olabilir. Peki yabancı dilde kitap okumanın nasıl faydaları vardır, inceleyelim.

  • Kelime bilginiz artar. Okumanın size kazandırdığı en önemli şeylerden biri daha büyük bir kelime hazinesidir. Birbirleri ile kullanılan kelimeleri, sözcük öbeklerini ve deyimler bu sayede daha rahat öğrenirsiniz.
  • Beyin, gördüğü kelimeleri daha iyi hatırlar. Okurken aldığınız görsel çağrışımlar, daha fazla kelime öğrenmenizi ve o kelimeleri daha iyi hatırlamanızı sağlar.
  • Kuralları en iyi kitap öğretir. Bir dili, onun kurallarına ve gramerine aşina olmadan tam olarak öğrenemezsiniz. Konuşma dilinde bazen kurallara uyulmayabilir ya da bilmeyen bir kişiye doğru ile yanlış arasındaki fark belli olmayabilir. Bu sebeple dilde bazı yerler yanlış öğrenilebilir ancak yazı dilinde hata olması çok olası değildir.
  • Kitaplar sayesinde daha zengin bir dile erişiminiz olur. Yazılı dile kıyasla konuşulan dilden bir şeyler anlamanız daha zordur. Ortalama olarak, bir kişi söyleyeceği şeyi yazarken onun üzerine daha çok düşünür. Bu sebeple yazı dili konuşma dilinden daha zengindir. Konuşma dilinde basit kelimeler daha çok kullanılırken yazı dilinde bunların versiyonları kullanılır ve kullanılan kelimeler daha çeşitlidir.
  • Yeni bir dil öğrenirken her türlü kaynak kullanılmalıdır. Yabancı bir dil öğrenmeye çalışırken bulabildiğiniz her türlü kaynaktan yararlanmanız faydanıza olacaktır. Bu kaynaklar arasında kitaplar hem başlangıç hem de uzmanlık seviyesinde vazgeçilemez bir kaynaktır.

Yeni bir dil öğrenmek zaman, efor ve harcama gerektirebilir. Bu sebeple alacağınız yabancı dilden kitaplarda 2. el olanları tercih etmenin size katkısı büyüktür. Bunun için önerimiz ise online sahaf kitantik.com! Hem çeşitliliği hem de yeni eklenen mezat özelliği ile kitap alışverişinizde kitantik.com’u seçerseniz pişman olmayacaksınız!

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ