Fenerbahçe – Benfica UEFA Yarı Final Rakibi Kimdir?

   2026 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

fenerbahce-rakibi-benfica-uefa-avrupa-ligiFenerbahçe’nin Lazio’yu 2-0 ve 1-1 lik skorlarla eleyerek Çeyrek finalden yarı finale yükselmesi sonucunda yarı final rakipleri bugün çekilen kuralar sonucunda belli oldu. Fenerbahçe yarı finalde Benfica ile karşılaşacak. Benfica ile ilk karşılaşma 25 nisan 2013 tarihinde Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlunda yapılacak. Rövanş maçı ise Portekiz’de 2 mayıs 2013 tarihinde yapılacak. Fenerbahçe’nin finale kalması durumunda ise 15 mayıs 2013 tarihinde Basel – Chelsea karşılaşmasından tur atlayan takımla final oynayacak. Fenerbahçe’nin yarı finalde karşılaşacağı Benfica’yı biraz tanıyalım.
UEFA Yarı Final Rakibi Benfica Kimdir?
Fenerbahçe’nin UEFA Avrupa ligi yarı final rakibi Benfica’nın bu yıl yüksek performans gösterdiğini söylemek mümkün. Şampiyonlar ligi gurubundan son anda 3. olarak tıpkı Fenerbahçe gibi UEFA’ya gelen Benfica sürpriz bir şekilde Şampiyonlar liginde bir üst tura Celtic gitmişti. Guruptan 3. olarak ayrılan Benfica UEFA Avrupa liginde yoluna devam etti. Leverkusen ve Bordeaux’u eledikten sonra Newcastle United’ıda elemeyi başardı. İngilizce ekibi Newcastle United gibi güçlü bir rakibi 3-1 ve 1-1 lik skorlarla eleyen Benfica UEFA’da 6 maçta 5 galibiyet ve 1 beraberlik alarak hiç yenilgi yüzü görmedi. Benfica oteriteler tarafından UEFA’nın favorisi gösteriliyordu. Bu yüzden Basel ve sonrasında Chelsea Fenerbahçe için daha iyi bir kura olabilirdi. Ancak, Fenerbahçe’ye UEFA eşleşmelerinde kura sonucunda Benfica çıktı.
Fenerbahçe – Benfica Oynadığı Maçlar
Fenerbahçe’nin rakibi Benfica olunca, akıllara 1975 yılında Şampiyonlar liginde oynanan Benfica Fenerbahçe maçı geldi. Fenerbahçe ilk karşılaşmada Benfica’yı 1-0 yenmeyi başarmıştı. Ancak, rövanş karşılaşmasında Da Luz Lizbon’da oynana maçta Benfica karşısında 7-0 lık yenilgi almıştı. Benfica’nın 1960-1961 ve 1961-1962 yıllarında Şampiyonar ligi kupası aldığını ve 1975 yılındaki 7-0 lık Fenerbahçe galibiyetinde de çok güçlü dönemlerinde olduğunu söylemek mümkün. Şampiyonlar liginde 7 kez final oynayan Benfica 2 kez kupayı kaldırmayı başarmıştı. 1982-1983 yılında ilk kez UEFA Avrupa liginde final oynayan Benfica final maçında, R.S.C. Anderlecht’e 2-1 yenilerek şu ana kadar UEFA kupasını hiç alamadı. Fenerbahçe’nin zorlu rakibi olan Benfica’nın son dönemde formda olduğunu söylemek mümkün. Fenerbahçe’nin işi kolay olmayacak. Ancak, Fenerbahçe doğru zamanda doğru müdahaleler yaptığı taktirde Benfica’yı eleyemeyecek güçte değil.

Diğer Haberler

Merkez Bankası Politika Faizini Yüzde 35'e Çıkardı

Merkez Bankası merakla beklenen faiz kararını açıkladı. Piyasa beklentilerine pa...

Termometreler 52 Dereceyi Gösterdi!

Türkiye'de en yüksek hava sıcaklıklarının yaşandığı kentlerden biri olan Şanlıur...

"Fiyat Anarşistleri de FETÖ'cüdür, Dükkanları Kapatılmadır"

MHP lideri Bahçeli, "Ekonomik büyümenin dizginlenmesi, cari dengenin bozulması i...

İsrail’de Tartışma Yaratan Cezaevi Önerisi

Trump’ın Güvenlik Yaklaşımı İsrail’de Yeniden Gündem Oldu ABD’de eski Başkan Do...

Şimdide Ucuz Ete Göz Diktiler

"UCUZ ETİ ALIP 2 KAT FİYATA SATANLAR VATANDAŞI MAHRUM BIRAKIYOR" Et ve Süt Kuru...

İran'da Ekonomik Kriz Protestoları Büyüyor

İran’da riyalin hızla değer kaybetmesiyle başlayan protestolar ülke genelinde et...

Trump'ın Gümrük Vergileri ABD'ye Pahalıya Patladı

ABD Başkanı Donald Trump’ın açıkladığı yeni gümrük vergileri, küresel piyasalard...

50 Göçmen Kaçakçılığı Organizatörü Yakalandı

Son dakika: İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya; İstanbul, Tekirdağ ve Edirne'de 50 gö...

Elektrik ve Doğal Gaz Faturalarında Gelire Göre Tarife Dönemi Başlıyor

Artan enflasyonla birlikte geçim sıkıntısı yaşayan alt gelir grubundaki vatandaş...

Derbi Tekrar Edilebilir Mi?

Derbide Kural Hatası İddiası: Deniz Çoban'dan Maçın Tekrarı İçin Çarpıcı Açıklam...

35 Yıllık Sanayi Devi Pakpen İflas Etti

Konya'da 35 yıldır faaliyet gösteren sanayi kuruluşu Pakpen yaşadığı ekonomik kr...

Çay Fiyatlarına Çok Yüksek Zam Bekleniyor

ÇAYSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Yılmaz Kar, çay fiyatlarında zam beklediğin...

750 TL Vermezsen Sonun Suriye ve Filistin Gibi Olur?

Büyük Birlikte Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, 100 bin TL'lik kredi kartı...

Emekliye 100. Yıl İkramiyesi Geliyor!

Emekliler maaşlarına yapılacak düzenlemeyi heyecanla beklerken, milyonlara Cumhu...

Mine Tugay Estetik Mi Yaptırdı?

Yalı Çapkını dizisinin kadrosuna dahil olan Mine Tugay'ın yüzündeki değişim dikk...
POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ