Hızlı Saç Uzatma Yöntemleri

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Saçlarınızı daha hızlı uzatmak için doğal yolları kullanmak birazcık zor ama sonundaki ödül muhteşem olan bir yoldur. Çünkü saçlarınızı doğal yöntemlerle bakım yapıp uzattığınızda sadece uzamasına değil, güçlenmesine ve sağlıklı olmasına da oldukça fazla katkı sağlamış olacaksınız.

Tabi ki ciltle ilgili her durumda olduğu üzere saçlar için de öncelikle stresten uzak durmalısınız, dengeli beslenmelisiniz, sıvı alımına önem vermelisiniz ve düzenli uyku alışkanlığı edinmelisiniz. Bunların dışında sağlıklı ve hızlı uzayan saçlara sahip olmak için yapmanız ve yapmamanız gereken bazı şeyler daha var.

Saçlarınızın hızlı uzamasını ve sağlıklı olmasını istiyorsanız bunlara dikkat edin !

Sağlıklı beslenmeye dikkat edin.
At kuyruğunu çok sıkı bağlamayın.
Yazın aşırı ısıya maruz kalacak saçlarınıza daha fazla özen gösterin.
Havuzda bone takmadan yüzmeyin.
Çok aşırı yıkamayın.
Fön ve düzleştirici makinelerinin aşırı ısısı saçlarınıza zarar verebilir.
Saç diplerinize ve kafa derinize özen gösterin, hava almasını sağlayın.
Saçlara şekil vermek için kullanılan ürünleri çok fazla kullanmayın.

Sağlıklı ve hızlı saç uzatma için doğal maskeler

Patates MaskesiBütün saç tiplerine uygun saç uzatma maskesi

Malzemeler

3 adet orta boy patates
1 yumurta sarısı
1 çay kaşığı bal

Hazırlanışı ve uygulanışı

3 patatesin suyunu alın. Aldığınız patates suyu ile yumurta sarısı ve balı karıştırın. Bu karışımı saçlarınıza sürüp bir bone veya poşet ile saçlarınızı kapatın. 30 dakika sonra şampuanla saçlarınızı yıkayıp durulayabilirsiniz. BU karışımı haftada bir yaptığınızda saçlarınız için gerekli nem ve besinleri saçlarınız için sağlamış olacaksınız.

Yağlı saçlar için hızlı uzama maskesiYağlı saç tipi için saç uzatma maskesi

Malzemeler

1 yemek kaşığı organik yoğurt
1 çay kaşığı bal
1 çay kaşığı limon suyu
1 yemek kaşığı hardal tozu

Hazırlanışı ve uygulanışı

Tüm malzemeleri birbirine karıştırın ve maske kıvamı olana dek karıştırın. Eğer çok katı bir kıvam olursa bir miktar su ekleyerek karıştırabilirsiniz. Oluşan karışım ile saç diplerinizi ve kafa derinizi iyice ovalayın. Bir saç bonesi ile saçlarınızı kapatarak 30 dakika bekleyin. Daha sonra önce saçınızı tarayın ve sonrasında şampuanla iyice yıkayın. Bu uygulamayı haftada 3 kere uygulayarak saçlarınızın hızlı ve sağlıklı uzamasını sağlayabilirsiniz.

ÖNEMLİ NOT : Bu maskeyi uygulayanlardan bir kaçında saç derisinde kızarıklıklar yapabildiği dönüşü alınmıştır, maskeyi uygulamadan önce küçük bir bölgede test yapmanız öneriliyor.

Kuru saç tipi için saç uzatma maskesi

Malzemeler

1 yemek kaşığı nemlendirici krem
2 yemek kaşığı zeytin yağı
1 çay kaşığı hardal tozu

Hazırlanışı ve uygulanışı

Hardal tozu yumuşak bir kıvam alana kadar ılık su ekleyerek karıştırın. Daha sonra diğer malzemeleri de ekleyerek karıştırmaya devam edin. Saç derinize masaj yaparak karışımı yayın ve bir duş bonesi veya havlu ile kapatın. 45 dakika bekledikten sonra şampuanla yıkayarak saçınızı durulayın. Haftada 3 kere bu karışımı saçlarınıza uygulayarak daha hızlı uzamasını sağlayabilirsiniz.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ