İran'da 5,9 Büyüklüğünde Deprem

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

İran’ın Kirmanşah eyaletine bağlı Tazeabad ilçesinde meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremde 2 kişi öldü, 241 kişi yaralandı. Bölgede bulunan 41 aram- kurtarma ekibi çalışmalara devam ediyor.
8 KİLOMETRE DERİNLİKTE
İran Acil Müdahale Kurumundan yapılan açıklamada, Tazeabad ilçesinde meydana gelen depremde, 2 kişinin hayatını kaybettiği, 241 kişinin yaralandığı belirtildi. Tahran Üniversitesi Sismoloji Merkezinden yapılan açıklamada da büyüklüğü 5,9 olarak ölçülen depremin yerin 8 kilometre derinliğinde oluştuğu kaydedildi.
ARAMA KURTARMA EKİPLERİ BÖLGEDE ÇALIŞMA YAPIYOR
İran devlet televizyonunda yayınlanan haberde ise Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri’nin konuya ilişkin yetkililerden bilgi aldığı ve halkın ihtiyaçlarının karşılanması için Acil Müdahale Kurumuna talimat verdiği belirtildi. Bu kapsamda, 41 arama-kurtarma ekibinin bölgede çalışma yaptığı aktarıldı.

ÇEVRE BÖLGELERDEN DE HİSSEDİLDİ
Haberde, depremin Batı Azerbaycan ve Kürdistan eyaletinde de hissedildiği, vatandaşların geceyi dışarıda geçirdiği bildirildi. Öte yandan depremin, Irak’ın başkenti Bağdat, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nde (IKBY) yer alan Halepçe, Süleymaniye ve Erbil kentlerinde de hissedildiği bildirildi.
GEÇTİĞİMİZ YIL 620 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ
Irak-İran sınırında, 12 Kasım 2017’de meydana gelen 7,3 büyüklüğündeki depremde İran’ın Kirmanşah eyaletinde 620 kişi hayatını kaybetmişti.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ