İsrail’de “Yargı Reformu” Krizi Binlerce Kişiyi Sokaklara Döktü

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

İsrail’de Başbakan Binyamin Netanyahu’nun tartışmalı yargı reformu hakkındaki sözlerinin ardından Savunma Bakanı Yoav Gallant’ı görevden almasıyla halk sokağa indi. Göstericiler ile güvenlik güçleri arasında zaman zaman tansiyon yükselirken, alarm durumuna geçen İsrail ordusunun kontrolü kaybettiği iddia edildi. Netanyahu’nun Kudüs’teki konutunun dışında toplanan eylemciler barikatı yıktı.

İsrail’de tartışmalı yargı reformuna yönelik protestolar devam ediyor. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, yargı reformuna karşı çıkan Savunma Bakanı Yoav Gallant’ı görevden almasının ardından halk yeniden sokaklara döküldü. Ellerinde İsrail bayrakları ile sokağa inen göstericiler, başkent Tel Aviv’deki Ayalon Otoyolu’nu trafiğe kapatarak ateş yaktı.

İsrail’de Savunma Bakanı’nın görevden alınmasının ardından sokaklar karıştı

ORDU KONTROLÜ KAYBETTİ

Gösteriler her geçen dakika şiddetlenirken, İsrail ordusu alarm durumuna geçti. Ordunun kontrolü kaybettiği öne sürüldü.

EYLEMCİLER NETANYAHU’NUN EVİNİN ÖNÜNDEKİ BARİKATI YIKTI

Tel Aviv’in dışında Başbakan Netanyahu’nun Kudüs’teki konutunun dışında da çok sayıda kişi toplandı. Kudüs’te eylemciler Netanyahu’nun evinin önündeki barikatı yıktı.

İsrail’de Savunma Bakanı’nın görevden alınmasının ardından sokaklar karıştı

GÖZTERİCİLERE TAZYİKLİ SU İLE MÜDAHALE

Ülkenin güneydeki Beersheba ile kuzeyindeki Hayfa’da da yüzlerce kişi sokağa indi. Yer yer polis ile göstericiler arasında tansiyon yükselirken, bazı bölgelerde polis göstericilere tazyikli su ile müdahale etti.

İsrail’de Savunma Bakanı’nın görevden alınmasının ardından sokaklar karıştı

“İSRAİL DEVLETİNİN GÜVENLİĞİ HAYATIMIN MİSYONU”

Gallant görevden alınmasının ardından yaptığı ilk açıklamada, “İsrail devletinin güvenliği her zaman hayatımın misyonu olmuştur ve olmaya devam edecektir” dedi. Gallant dün yaptığı açıklamada, yargı reformuna karşı ordu içerisindeki yaygın protestoları hatırlatmış, ulusal güvenliğe yönelik tehlikeyi gerekçe göstererek tartışmalı yargı reformunun askıya alınması çağrısında bulunmuştu.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ