İstanbul'da Ne Zaman Deprem Olacak?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

İstanbul’da olası bir deprem durumunda oldukça fazla riskli binanın bulunması, hergün ne zaman deprem olacak sorusunun tekrar sorulmasına neden oluyor. Özellikle kentsel dönüşüm projelerinin artması bu konuda biraz olsun önlem olsada, halen İstanbul’da binlerce bina risk altında bulunuyor. 7 Şiddetinde büyük bir deprem olması durumunda İstanbul’da yine bir facia yaşanabilir. Bu yüzden tüm Türkiye bu konuda diken üstünde yaşıyor.
İstanbul’da Deprem Olacak mı?
İstanbul’da deprem beklenmiyor. Bu konuda kesin konuşmak doğru olmaz. Ancak, uzmanlar 2045 yılından önce deprem olmasının neredeyse imkansız olduğunu belirtiyor. Olası bir depremin 6 ve 7 şiddeti aralığında olacağı 7-10 km aralığında derinliği bulunacağı belirtiliyor. Prof. Dr. Ahmet Ercan İstanbul’da uzun süre daha deprem beklenmediğini söylerken, 2045 yılına kadar olabilecek depremlerin çok büyük olmayacağı şiddetinin düşük olduğu depremler gerçekleşebileceğini, ancak büyük bir depremin 2045 yılına kadar beklemediklerini açıkladı.
istanbulda-ne-zaman-deprem-olacak
İstanbulda Ne Zaman Deprem Olur?
Olası depremlerin en az 2 adet ve sürelerinin 20 saniye yakın sürmesini beklediğini belirttikten sonra depremden en çok Avcılar ve Esenyurt bölgesinin etkileneceğini belirtti. Büyükçekmece 2. depremin en çok etkileyeceği ilçe olurken, Adalar, Beşiktaş, Ortaköy gibi kesimlerinde depremi en çok hissedecek kesim olacağını açıkladı. Bu deprem sonucunda Büyükada’da bulunan Rum Yetimhanesinin deprem sonucunda çökebileceğini açıkladıktan sonra, artçı depremlerin ise 1 yıl daha devam edebileceğini belirtti. Tabi tüm bu varsayımlar Prof. Doktorun bir tahmini olup yıllar içerisinde ne zaman gerçekleşeceğiyle ilgili bir bilgi sunmadı. Ancak, bu depremin 2045 yılından önce olmayacağını söyleyerek içimizi biraz olsun rahatlattı.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ